Μορόν VS Ελ Κααμπί: Τα περσινά «κανόνια»… παραμένουν ζεστά

Κωστής Παναγιώτου21 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο Κλεάνθης Βικελίδης (21/9, 20:00, Live Metrosport.gr – Metropolis 95.5), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τους Λορέν Μορόν και Αγιούμπ Ελ Κααμπί να συγκεντρώνουν τα φώτα πάνω τους.

Οι "κίτρινοι" μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ ψάχνουν αντίδραση κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι από πλευράς τους θέλουν τη νίκη, προκειμένου να αφήσουν πίσω τους την εντός έδρας γκέλα με τον Παναιτωλικό.

Το μεγάλο παιχνίδι του Κλεάνθης Βικελίδης μαγνητίζει τα βλέμματα όλων, καθώς πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει η κόντρα των δύο κανονιών του περσινού πρωταθλήματος. Ο λόγους για τους Μορόν και Ελ Κααμπί, οι οποίοι συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν.

Τι έκαναν πέρυσι στους αγώνες με τους Big-5

Οι δύο επιθετικοί κατάφεραν στην πρώτη τους σεζόν, στο ελληνικό πρωτάθλημα, να κάνουν τη διαφορά και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις ομάδες τους.

Την περσινή σεζόν Μορόν και Ελ Κααμπί έδωσαν μάχη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ, με τον Ισπανό να κερδίζει στο νήμα, έχοντας 20 τέρματα έναντι 18 του Μαροκινού φορ.

Μάλιστα, είχαν καθοριστική συνεισφορά και στα ντέρμπι, καθώς αμφότεροι είχαν από έξι γκολ με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα του περσινού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τον Μορόν, ο επιθετικός του Άρη σημείωσε έξι τέρματα στα παιχνίδια με τους Big-5, σκοράροντας απέναντι και στις τέσσερις ομάδες, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό είχε ένα γκολ. Ο απολογισμός του Ισπανού στα ματς, που σκόραρε, με τους Big-5 ήταν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Ο Ελ Κααμπί πέτυχε και εκείνος έξι γκολ κόντρα στους Big-5, αλλά σε αντίθεση με τον Μορόν βρήκε δίχτυα σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο Ισπανός φορ σε έξι. Βέβαια, με τον Άρη έχει την καλύτερη παράδοση, καθώς μετράει τρία τέρματα σε τρεις αναμετρήσεις.

Δείχνουν έτοιμοι για νέα μάχη

Τα περσινά πρώτα κανονιά της Stoiximan Super League δεν ήταν βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στα ελληνικά γήπεδα και τη φετινή σεζόν.

Ο Μορόν βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Άρη, αλλά οι τελικές συζητήσεις είχαν θετική κατάληξη για τους "κίτρινους", με τον 30χρονο να αναμένεται να ανανεώσει, μάλιστα, τη συνεργασία του με τους Θεσσαλονικείς, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο η παραμονή του Μαροκινού ξεκινούσε από διαφορετική αφετηρία, αφού το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό είχε ισχύ μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Επομένως, οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να πείσουν τον πρώτο σκόρερ του περσινού Conference League να παραμείνει κάτοικος Πειραιά και για να το καταφέρουν αυτό, οι Πειραιώτες χρύσωσαν τον Ελ Κααμπί, κάνοντάς τον έναν από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας.

Αμφότεροι αποτελούν σημείο αναφοράς, για τις ομάδες τους, και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο Ισπανός φορ οδηγεί, ήδη, την κούρσα των σκόρερ, έχοντας τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια (344 λεπτά), ενώ ο Μαροκινός στα ίδια ματς (310 λεπτά) έχει σημειώσει δύο τέρματα.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μορόν έχει δύο εύστοχα πέναλτι, ενώ τα γκολ του Ελ Κααμπί έχουν προέλθει χωρίς εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Οι επιδόσεις των Μορόν και Ελ Κααμπί στη φετινή σεζόν της Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Μορόν

Ελ Κααμπί

Ενέργειες με τη μπάλα

21.5

25.8

Πάσες

3.8 (56%)

12.8 (81%)

Πάσες-κλειδιά

0.3

1.0

xA

0.02

0.33

Τελικές (εντός εστίας)

3.3 (1.8)

2.8 (1.3)

npxG (χωρίς τις εκτελέσεις πέναλτι)

0.26

0.5

Κερδισμένες μονομαχίες

4.5 (49%)

3.8 (45%)

Ντρίμπλες

0.5 (40%)

0

Κερδισμένα φάουλ

3.0

0.5

Ο Μορόν με 3.3 τελικές ανά αγώνα έχει την κορυφαία επίδοση στο στρατόπεδο του Άρη, ενώ ο Ελ Κααμπί με 2.8 τελικές ανά ματς έχει τη δεύτερη καλύτερη στην ομάδα του, με τον Ζέλσον Μάρτινς να είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία, με 3.0.

Η μεγάλη διαφορά που παρατηρούμε στη σύγκριση των δύο επιθετικών είναι στη δημιουργία και στην ανάπτυξη, με τον Ισπανό να μην είναι τόσο συμμετοχικός στο παιχνίδι του Άρη, σε αντίθεση με τον Μαροκινό, οποίος βοηθάει σημαντικά και στο δημιουργικό παιχνίδι.

Άρης και Ολυμπιακός περιμένουν πολλά από τους δύο επιθετικούς και σίγουρα στη σημερινή αναμέτρηση οι ενέργειές τους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του αποτελέσματος.

Data: SofaScore

Photo credits: Γιάννης Χαλκίτης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.