Μόνος του και όλοι τους: Ο Ιωαννίδης κόντρα σε ομάδα από το πάνω ράφι

Κωστής Παναγιώτου24 Αυγούστου 2024

Το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στη Λανς, για τα playoffs του Conference League, αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, αλλά από την άλλη έμειναν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκριση, χάρη στο γκολ-ποίημα του Φώτη Ιωαννίδη.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο είχε ένα δύσκολο βράδυ στο Stade Bollaert-Delelis, με τους Γάλλους να παίρνουν κεφάλι το σκορ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Στη συνέχεια η κόκκινη κάρτα του Μεδίνα αναπτέρωσε το ηθικό του Παναθηναϊκού, αλλά το γκολ του Σαΐντ υπενθύμισε στους "πράσινους" το επίπεδο δυσκολίας, που πρέπει να ξεπεράσουν.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ευρωπαϊκό όνειρο θα σβήσει, ο Ιωαννίδης πήρε την "πένα" του και πέτυχε ένα γκολ-ποίημα, που αντάξιο του έχουμε δει μόνο από ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Ο 24χρονος διεθνής φορ δεν σημείωσε απλά ένα τέρμα, που θα μνημονεύεται για χρόνια, αλλά κατάφερε να καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Champions League.

Ήταν απλά ασταμάτητος

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έφυγε με ήττα από την έδρα της Λανς, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης φρόντισε να του δώσει ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στην Αθήνα, κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των Γάλλων.

Αλλά πριν περάσουμε στα κατορθώματα του Έλληνα επιθετικού, ας δούμε τι εστί Λανς.

Η Λανς είναι ομάδα επιπέδου Champions League…και εξηγούμε. Η γαλλική ομάδα την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την Άρσεναλ, τη Σεβίλη και την Αϊντχόφεν.

Μάλιστα, τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου, με 8 βαθμούς, εκ των οποίων οι επτά κερδήθηκαν στην έδρα της (νίκες με Άρσεναλ και Σεβόλλη, ισοπαλία με Αϊντχόφεν). Αποκορύφωμα της τρομερής πορείας ήταν η νίκη κόντρα στους "κανονιέρηδες" (2-1), με ανατροπή.

Σε εκείνο το ματς, στον πάγκο δεν καθόταν ο νυν προπονητής της, ο Γουίλ Στιλ, αλλά ο Φρανκ Εζ. Σε αυτό, όμως, που αξίζει να σταθούμε, είναι η ενδεκάδα που είχε παραταχθεί τότε, κόντρα στους Άγγλους, σε σχέση με τους έντεκα, που αγωνίστηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ενδεκάδα της Λανς κόντρα στην Άρσεναλ: Σαμπά, Γκραντίτ, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Μεντί, Αμπντούλ Σαμέντ, Μασάδο, Σοτόκα, Γουαΐ, Τόμασον.

Η ενδεκάδα της Λανς κόντρα στον Παναθηναϊκό: Σαμπά, Γκραντίτ, Μεδίνα, Ντάνσο, Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα, Σοτόκα, Σαίντ.

Εύκολα μπορείτε να παρατηρήσετε πως οι 8 στους 11, που αγωνίστηκαν απέναντι στην Άρσεναλ, είναι οι ίδιοι που αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό. Η Λανς μπορεί να άλλαξε προπονητή, αλλά όχι τον τρόπο που λειτουργεί και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Όσα αναφέραμε παραπάνω μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τα επιτεύγματα του Ιωαννίδη κόντρα στους Γάλλους.

Ο 24χρονος φορ κατέγραψε το πρώτο του 90λεπτο, για τη φετινή σεζόν, δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό, που τον κράτησε μακριά από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Ο Ιωαννίδης πέρα από το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε, ήταν ασταμάτητός, σημειώνοντας και ορισμένες εντυπωσιακές επιδόσεις. Αρχικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα, έχοντας 5/7 επιτυχημένες ντρίμπλες, με αποτέλεσμα να έχει την κορυφαία επίδοση του αγώνα!


Επίσης, ενεπλάκη στις περισσότερες μονομαχίες από πλευράς Παναθηναϊκού, έχοντας 7/17 κερδισμένες μονομαχίες. Τέλος, είχε και τρεις πάσες-κλειδιά, περισσότερες από οποιανδήποτε συμπαίκτη, ενώ ο μόνος που τον ξεπέρασε ήταν ο Άντι Ντιούφ της Λανς, με 4 πάσες-κλειδιά.

Οι αριθμοί του Ιωαννίδη κόντρα στη Λανς:

Ενέργειες με τη μπάλα

48

Πάσες

23/27 (85%)

Τελικές (εντός εστίας)

1 (1)

Πάσες-κλειδιά

3

Κερδισμένες μονομαχίες

7/15 (46,6%)

Ντρίμπλες

5/7 (71,4%)

Ο Φώτης Ιωαννίδης, σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ραντεβού του Παναθηναϊκού, απέδειξε πως ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομά του, μόνο τυχαίος δεν είναι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.