Μονή Εσφιγμένου: Δραματική έκκληση του ηγουμένου για τους σεισμούς-«Κινδυνεύουν ζωές για μια πλάνη»

Metrosport Team25 Αυγούστου 2024

Δραματική έκκληση για το ιστορικό κτίριο της Μονής Εσφιγμένου απηύθυνε ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Μονής, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει από σεισμούς.

 Με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς στο Άγιο Όρος και σχετικές αναφορές του σεισμολόγου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο ηγούμενος εξηγεί ότι οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου απαγορεύουν την είσοδο στη Μονή για έλεγχο κτιρίων και κειμηλίων σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

«Nέος σεισμός στη δυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω χθες βράδυ μεταξύ Καρυών και Ουρανούπολης. Μέγεθος 4,3, το μεγαλύτερο από τότε που ξεκίνησε στις 23/5 η σεισμική ακολουθία, η οποία δεν δείχνει χαρακτηριστικά σμηνοσειράς. Η έντονη επιφυλακτικότητά μου παραμένει» έγραψε ο γνωστός σεισμολόγος.

«Είναι κρίμα να πεθάνουν για μια πλάνη»

Παράλληλα, δραματική έκκληση κάνει ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος να σωθούν ζωές από ενδεχόμενο σεισμό, μέσω επιστολής. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο Μεθόδιος έζησε την ζωή του. Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την συνέχιση της κατάληψης δεν μένουν μέσα, για να τους πολυνοιάζει. Αρκεί η “δουλειά” τους να γίνεται. Είναι πολύ κρίμα όμως για τους νέους που παρέσυρε και μάζεψε ο Μεθόδιος (που οι φιλοκαταληψίες αποκαλούν “γεροντάκια”) μετά το 2002 και δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά επισήμως (άγνωστο ποιοι είναι) να χάσουν την ζωή τους μέσα σε ετοιμόρροπα κτήρια για μια απάτη, για μια δαιμονική πλάνη. 

Είναι κρίμα να πεθάνουν για μια πλάνη. Εφόσον οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί τους κάνουμε έκκληση για την προστασία της ζωής τους (από τυχόν κατάρρευση κτηρίου) να μετακομίσουν σε ασφαλές σημείο». Ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν την ετοιμόρροπη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κατειλημμένο κομμάτι του κονακίου στις Καρυές, «όπου οι καταληψίες με μολότοφ μας απαγορεύουν την αναστήλωση. 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, 100 μέτρα από τον πολιτικό διοικητή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.