Μόλις 4 (με τον ΠΑΟΚ) από τους 32 προκρίθηκαν απευθείας!

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ. Ζαϊρης, Γ. Καστάνης

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει πως ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχει πετύχει κάτι το οποίο θεωρούνταν αρχικά ως δύσκολο. Είναι ένα επίτευγμα. Ειδικά εάν επιστρέψουμε σε συζητήσεις που είχαν γίνει στις 20 Ιουλίου, πόσοι αλήθεια πίστευαν πως ο Δικέφαλος θα προχωρήσει σε διάστημα 3,5 μηνών με σημαντικές επιδόσεις στην Ευρώπη; Το ποσοστό, ήταν μικρό. Πάμε στην ουσία. 

Αυτή είναι η δεύτερη, μία νέα πρόκριση του ΠΑΟΚ. Η πρώτη σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου με την είσοδο στους ομίλους, αφού ξεπέρασε τα δύσκολα εμπόδια της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάϊντουκ και της Χάρτς. Η δεύτερη πρόκριση ήρθε από τις 10 Νοεμβρίου. Δεν θυμόμαστε να έχει καταγραφεί χρονικά, μία ανάλογη πρόκριση - επιτυχία για τον Δικέφαλο τα προηγούμενα χρόνια. Επιπροσθέτως σε σύνολο 32 ομάδων, μόλις τέσσερις έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στις νοκ άουτ φάσεις του Conference League. 

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, στο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων ανήκουν οι Βικτόρια Πλζεν, Άιντραχτ και Κλαμπ Μπριζ. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στις τέσσερις που προκρίθηκαν απευθείας, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των ομίλων. Είναι αναμφίβολα μία επιτυχία.

Το εντυπωσιακό για τον Δικέφαλο είναι το σερί των αήττητων παιχνιδιών που «τρέχουν». Ο ΠΑΟΚ μετρά 11 συνεχόμενα παιχνίδια με επιτυχίες στην Ευρώπη. Εδώ ανάγκασε και τους Γερμανούς σε ήττα στην Τούμπα. 

Οι Γερμανοί που ψάχνουν τη ρεβάνς στη Φρανκφούρτη. Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του έναν «τελικό» στις 30 Νοεμβρίου (22:00) στην έδρα της Άιντραχτ και εκεί θα παίξει πρωτίστως για την νίκη και όχι για την ισοπαλία που επίσης τον βολεύει. Αυτή είναι η φιλοσοφία που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.