Μλάντεν Ζίζοβιτς: «Η ευκαιρία μας ως ομάδα να δείξουμε την ποιότητά μας»

Κώστας Πετρωτός20 Ιουλίου 2024

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της Μπόρατς Μπάνια Λούκα για την ιστορική πρόκριση της ομάδας για πρώτη φορά στον δεύτερο προκριματικό του Champions League και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Μλάντεν Ζίζοβιτς, στην περίπτωση των πρωταθλητών Βοσνίας, ισχύει το ρητό «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Ο 43χρονος προπονητής έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη της ομάδας στην Μπάνια Λούκα, μετά το ταξίδι στην Αλβανία και είπε τα εξής: «Σημαίνει πολλά η νίκη για την ομάδα, για την πόλη και για όσους η Μπόρατς είναι σημαντική, μας δίνει δυνατότητες να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία μας. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά όλα τα εύσημα γιατί άντεξαν την πίεση που είχαμε τις τελευταίες επτά μέρες. Πέρασαν και το ψυχολογικό τεστ. Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά με την συμπεριφορά μας στο γήπεδο φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε. Τώρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, είναι ευκαιρία για εμάς να δείξουμε την ποιότητά και τις δυνατότητές μας, θα το ζήσουμε και θα δούμε τι μπορεί να μας φέρει».

Βέβαια, στα μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός μετά την πρόκριση επί της Εγκνάτια και τονίζεται ότι μέσα από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ «έχει μόνο να κερδίσει η Μπόρατς, αφού οι Έλληνες μπαίνουν στη μάχη ως το μεγάλο φαβορί».

Ο προπονητής της Μπόρατς βλέπει τον κίνδυνο τα μυαλά των παικτών του να χαλάσουν από τους υπερβολικούς πανηγυρισμούς, γι’ αυτό και στις δηλώσεις του, προσπαθεί να προσγειώσει τους πάντες. «Πάντα περιμένουμε συγκρατημένοι, με τα πόδια στο έδαφος. Είναι προφανές ότι έχουμε κάποιες ελλείψεις που θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε τώρα».


«Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από μένα»

Ο Ντάβιντ Τσάβιτς ήταν ο εκτελεστής του τελευταίου πέναλτι της Μπόρατς και στις δηλώσεις του τόνισε: «Γράψαμε ιστορία που θα την θυμούνται χρόνια ίσως και για δεκαετίες. Ετυχε να είμαι εγώ που εκτέλεσα το τελευταίο πέναλτι, ήταν τιμή για μένα αυτό ως παιδί της Μπάνια Λούκα. Δόξα τω Θεώ προκρίθηκε η ομάδα, δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από μένα»

Μιλώντας πιο αναλυτικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο 21χρονος εξτρέμ τόνισε: «Δεν ήταν εύκολο, ειδικά για τους παίκτες που αγωνίστηκαν από την αρχή. Αυτοί που μπήκαμε μετά τους δώσαμε κάλυψη, κλείσαμε κενά και όλοι μαζί δώσαμε μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας. Καταφέραμε να μείνουμε συμπαγείς και ήρεμοι, ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ σε δύσκολη θέση και τελικά ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην διαδικασία των πέναλτι και με την βοήθεια του Θεού ήμασταν εμείς που πήραμε την πρόκριση».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.