Μητσοτάκης: Στις 18:00 η συνάντηση με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας αναμένεται να έχει σήμερα (24/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Κατά πληροφορίες, οι δυο ηγέτες, που συμμετέχουν στις εργασίες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, συναντηθούν στις 11:40 (τοπική ώρα), προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το μέλλον των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με την Αθήνα να μην κρύβει την πρόθεσή της να αναφερθεί και στο Κυπριακό.

Μάλιστα, το «παρών» στη συνάντηση θα δώσουν ακόμη οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, αλλά και οι διευθυντές των διπλωματικών τους γραφείων, με την ατζέντα της συζήτησης να είναι μάλλον περιορισμένη, λόγω του προγράμματος τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ειδησεογραφικό Δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Στις 14:00 (τοπική ώρα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια, την οποία συνδιοργανώνουν μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.