Μητσοτάκης: «Στα 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό από Οκτώβριο - Μύθος ότι η Ελλάδα είναι χειρότερη από τη Βουλγαρία»

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Συνεδριάζει σήμερα (28/09), το υπουργικό συμβούλιο για πρώτη φορά μετά τις θερινές διακοπές και όπως είναι φυσικό το βάρος έχει πέσει στην ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική οδό. Διαβάστε τις δηώσεις του:

«Στο επίκεντρο και της σημερινής μας συνάντησης είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, κάτι που μου δίνει μία αφορμή, ξεκινώντας, να σχολιάσω το κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να ξαναχτίσουν γύρω από τις τιμές στην αγορά. Σε μία στιγμή, μάλιστα, που ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ζήτησα από τον Υπουργό Ανάπτυξης να μας ενημερώσει αναλυτικά, με συγκρίσεις ίδιων προϊόντων, πέρσι και φέτος. Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία θα δείξουν ότι τα «αναχώματα» τα οποία έχουμε υψώσει μέχρι στιγμής και τα οποία είναι πολλά, είναι αποτελεσματικά και ότι αυτή η δύσκολη φάση, την οποία αναντίρρητα έχουμε περάσει, βαίνει προς το τέλος της.

Βέβαια, η μάχη είναι μία μάχη η οποία συνεχίζεται. Έχουμε ένα πρώτο μέτωπο τώρα, που δεν είναι άλλο από τα σχολικά είδη, καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο. Είδα με χαρά ότι αρκετές αλυσίδες προσφέρουν από τώρα τιμές οι οποίες είναι αισθητά χαμηλότερες από πέρσι. Πιστεύω, λοιπόν, ότι τόσο ο ανταγωνισμός όσο και οι έλεγχοι της πολιτείας θα λειτουργήσουν και στον τομέα αυτό τα έξοδα των νοικοκυριών δε θα επιβαρυνθούν δυσανάλογα φέτος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σύμβαση για την Αττική Οδό, επισημαίνοντας πως «θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισ. ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά γι’ αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.