Μητσοτάκης: Πώς σχολίασε την απουσία Σαμαρά-Καραμανλή από την ομιλία του στο «Βελλίδειο»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2024

Η απουσία των δύο πρώην Πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου (7/9) στο «Βελλίδειο» δημιούργησε αίσθηση και σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Η απουσία τους, άλλωστε, έρχεται στον απόηχο της «σκόνης» που σήκωσε η προ εβδομάδων σκληρή κριτική που άσκησαν αμφότεροι κατά συγκεκριμένων νομοθετικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που αφορούν τα εθνικά θέματα αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μία ημέρα μετά την ομιλία του στο «Βελλίδειο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών και αν το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τη δημιουργία κάποιου ρήγματος στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ είναι μια χαρά»

«Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα απεριόριστης έκφρασης. Η άποψή τους είναι πάντα σεβαστή. Είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό. Αλλά είμαστε και ένα κόμμα συντεταγμένο.

Οι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους χώρους. Η ΝΔ μια χαρά είναι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Υπερασπίζομαι τις πολιτικές επιλογές τις οποίες κάνω και θα προσπαθώ να πείσω και την μειοψηφία στο εσωτερικό που διαφωνεί. 

Απορρίπτω τις συζητήσεις περί δεξιά στροφής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και στο πρόγραμμα για το οποίο ψηφιστήκαμε. 

Από την άλλη ακούω και σέβομαι κάθε άποψη. Λογικό είναι μετά από ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το προσδοκώμενο να υπάρχει και μία γκρίνια. Αν υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, θα διαψεύσουμε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.