Ποιο είναι το σχέδιο για τη στέγαση που ανακοινώνεται στη ΔΕΘ

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Σειρά μέτρων για το στεγαστικό πρόβλημα αναμένεται να ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να υπάρξει σημαντική αποσυμφόρηση για τα χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να αξιοποιηθούν όλα τα κλειστά διαμερίσματα, τα οποία είτε είναι ανενεργά από επιλογή είτε βρίσκονται σε κακή κατάσταση και είναι αδύνατο να μισθωθούν, προχωρώντας, παράλληλα, σε μια σειρά κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες για να μη προσφέρουν τα διαμερίσματά τους στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Όπως εκτιμάται, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα κινηθούν, εκτός των άλλων, στους εξής έξι άξονες:

  • Κλειστά διαμερίσματα: Η διαδικασία αξιοποίησής τους θα ξεκινήσει με την καταγραφή των χαρακτηριστικών τους, όπως η τοποθεσία και η κατάσταση, για να εξεταστεί πώς μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο.
  • Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Θα παρεμβάσεις κυρίως φορολογικού χαρακτήρα και αυξημένους συντελεστές. Επίσης, είναι πιθανό να τεθεί όριο, ανάλογα με την περιοχή, για την εκμίσθωση ακινήτων ή ένας συνδυασμός των δύο.
  • Μητρώο ακινήτων: Εξετάζεται η δημιουργία πλατφόρμας για τη δημόσια ανάρτηση στοιχείων ακινήτων, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια στην αγορά.
  • «Σπίτι μου ΙΙ»: Η κυβέρνηση αναμένει έγκριση από τις Βρυξέλλες για την ένταξη του δεύτερου σταδίου του προγράμματος «Σπίτι μου» στο Ταμείο Ανάκαμψης. 
  • «Κοινωνική Αντιπαροχή»: Το πρόγραμμα θα παρέχει κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο από την αδρανή περιουσία του Δημοσίου, ενώ προγραμματίζεται η κατασκευή περισσότερων από 2.500 κατοικιών για πολίτες έως 39 ετών, με δυνατότητα αγοράς μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Ανακαινίζω-Νοικιάζω: Το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με αύξηση της επιδότησης για εργασίες επισκευής σε κλειστά διαμερίσματα, ώστε να εισέλθουν στην αγορά ενοικίασης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.