Μητσοτάκης: Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τις τεράστιες ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (16/7) στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει δραστικά μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα προανήγγειλε έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, τα έσοδα από το οποίο θα δοθούν για επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Το τελικό αποτέλεσμα από αυτή τη στρέβλωση της αγοράς είναι ότι καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή χονδρικής θα χτυπήσει τους λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου αν δεν κάνουμε κάτι και δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη στους παραγωγούς. 

Γι' αυτό θα επιβληθεί έκτακτο τέλος της κυβέρνησης στους παραγωγούς ενέργειας ώστε να χρησιμοποιήσουμε έσοδα για να ανακουφίσουμε τους πολίτες στους λογαριασμούς του Αυγούστου. 

Γιατί με την πορεία των τιμών οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν απότομη αύξηση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο, Τετάρτη (17/07/2024) από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.