Μητσοτάκης: Μέχρι τα τέλη του 2024 σε λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης (vid)

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Στο αμαξοστάσιο των νέων λεωφορείων των περιαστικών διαδρομών του ΟΑΣΑ στο Κορωπί βρέθηκε σήμερα στις 07:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο σχέδιο της κυβέρνησης για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ίδιος θα βρεθεί αύριο.

Μιλώντας από τον χώρο του αμαξοστασίου στην ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τα 30 καινούργια πρώτα λεωφορεία που έχουν βγει στους δρόμους της Αττικής είναι ένα μόνο μικρό βήμα μίας μεγάλης προσπάθειας.

Έως το καλοκαίρι του 2025, όπως είπε, θα κυκλοφορούν στην Αττική 950 νέα λεωφορεία με κλιματισμό, απολύτως ασφαλή, προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών. «Τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μία αισθητή διαφορά», τόνισε.

Τα λεωφορεία και το μετρό Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείς για τα όσα σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι στην πόλη κυκλοφορούν ήδη 110 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία. Μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί σε κυκλοφορία και το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρά και το Flyover.

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αύριο. Ήδη στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 110 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία, περίπου το 1/3 του συνολικού στόλου του ΟΑΣΘ, ο οποίος ήδη έχει ανανεωθεί. Είναι κάτι που οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλονίκη ήδη το διαπιστώνουν. Μέχρι το τέλους του έτους θα δοθεί σε λειτουργία και το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ το Flyover είναι ένα σύνθετο έργο, το οποίο προχωρά κι αυτό με μεγάλη ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τα καινούρια λεωφορεία τα οποία ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη βούληση και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε παλαιότερα λεωφορεία με νέα. Είναι προφανώς να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα.

» Μιλάμε πολλές φορές για τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, η γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική επένδυση στα ΜΜΜ αφορά στα λεωφορεία και φυσικά όχι μόνο στην αντικαταστάση των λεωφορείων όπως σας είπα αλλά στη μεγαλύτερη συχνότητα, στη σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που παίρνουν τα λεωφορεία ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους. Όλα αυτά συγκροτούν ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου που όπως βλέπετε η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί βήμα – βήμα […]» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση επενδύει στα μέσα μεταφοράς, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες. Θέλουμε οι πολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα. Και αυτό σημαίνει όχι μόνο νέα λεωφορεία, αλλά μεγαλύτερη συχνότητα δρομολογίων, πιο σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων και ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων, που υλοποιείται βήμα – βήμα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.