Mητσοτάκης: «Έτοιμο το 2027 το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης»

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Αυτοψία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ανακαινισμένο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και όσα είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι «το ΕΣΥ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε».

«Πιστεύω ότι όποιος επισκεφθεί αυτά τα νέα τμήματα, αλλά και τους υπόλοιπους ορόφους και τις υποδομές του νοσοκομείου, θα διαπιστώσει πια ότι το νοσοκομείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας στη συνέχεια: «Ένα νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει τους μικρούς μας φίλους πάνω από όλα με αξιοπρέπεια και παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Όπως είπε και ο υπουργός, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει χωρίς να κρύβουμε τα πολλά προβλήματα, τα οποία κληρονομήσαμε. Έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τριετίας, το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές, όπως αυτές οι οποίες δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Να αξιοποιήσουμε επίσης στο μέγιστο τις ιδιωτικές χορηγίες και θα έλεγα ότι εδώ πέρα κατεξοχήν το νοσοκομείο Αγία Σοφία είναι ένα υπόδειγμα του πώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες από το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Ελπίδα” μέχρι την πλήρη ανακατασκευή σχεδόν όλων των των ορόφων και του νοσοκομείου Αγία Σοφία, αλλά και του Αγλαΐα Κυριακού με ιδιωτική χορηγία».

Η αναφορά στο υπό ανέγερση παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα: «Η χώρα χρειάζεται και σήμερα ακόμα μεγάλες ευεργεσίες, οι οποίες να μπορούν να συνδράμουν τους δημόσιους πόρους για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν. Θέλω επίσης να υπενθυμίσω ότι το πιο σύγχρονο, το πιο νέο μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο, το οποίο κατασκευάζεται στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι έτοιμο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2027, είναι και αυτό αποτέλεσμα ιδιωτικής χορηγίας, όπως είναι και το καινούργιο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα εδώ στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε: «Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε εντάξει την αγορά γραμμικού επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες. Ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας 2,5 εκατ. ευρώ. Ακριβώς διότι θέλουμε να δώσουμε στο νοσοκομείο αυτό μια τεχνολογική υπεροχή με τις πιο σύγχρονες θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους για να τους κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός βλέπει πια ότι μέσω του Ταμείου ανάκαμψης πραγματικά τα νοσοκομεία αλλάζουν και το ΕΣΥ αλλάζει παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, τα αντιμετωπίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο και με τις νέες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο Παίδων, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των υποδομών και των παροχών προς τους ασθενείς στο χώρο της Υγείας, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.