Μήτογλου: «Στη φουρνιά αυτή υπάρχει ταλέντο και χημεία»

Metrosport Team25 Ιουλίου 2024

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι έτοιμος να ζήσει μεγάλες στιγμές με τη γαλανόλευκη φανέλα στο Παρίσι, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τα όσα έπονται στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο διεθνής φόργουορντ μέσα από πρόσφατες δηλώσεις του έδειξε πόσο θέλει τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του να φτάσουν ψηλά, εκπροσωπώντας το εθνόσημο.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ, τόνισε πως όλοι οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θέλουν να καταφέρουν κάτι μεγάλο στην φετινή παρουσία της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. 

Αρχικά, για το αν το είχε «απωθημένο», τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που που πλέον υλοποιείται; «Εντάξει, αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος είναι μεγάλος για κάθε αθλητή και εμείς το καταφέραμε, είμαστε εδώ για να το ζήσουμε. Θα μπούμε στο γήπεδο με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια, για να εκπροσωπήσουμε τη Ελλάδα, να το χαρούμε να το ζήσουμε, να το απολαύσουμε γιατί φυσικά δεν ξέρουμε πότε και να θα ξανάρθει τέτοια ευκαιρία στη ζωή μας».

 Ακούγοντας και ότι το Προολυμπιακό θα γινόταν στη χώρα μας, αν ένιωσε ότι ίσως ήρθε η ώρα; «Είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη φουρνιά υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν δυνατότητες και υπάρχουν και προσδοκίες από τους Έλληνες φιλάθλους, περιμένουν πράγματα από εμάς. Και εμείς φυσικά περιμένουμε, όμως το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βγάλουμε το… πρέπει από πάνω μας , κάθε πίεση. Θα πάμε να το διασκεδάσουμε και να το χαρούμε, εννοείται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι ομάδα είμαστε. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Για την ατμόσφαιρα και το κλίμα μεταξύ των παικτών: «Κοίτα, υπάρχει μια δυνατή γνωριμία που βοηθάει την κατάσταση. Είμαστε πολλοί της ίδιας γενιάς που έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί από τις μικρές ομάδες, αλλά είναι και πολλά τα χρόνια που παίζουμε στην ανδρών με τους λίγο μεγαλύτερους. Τα μικρά πράγματα, οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τις διαφορές ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Σε αυτή την ομάδα έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετική χημεία, πράγματι φαίνεται και βγαίνει στο παρκέ και επειδή από αυτά τα μικρά πράγματα που ανάφερα, χτίζονται τα πολύ μεγάλα, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 Για το αν υπάρχει δίλημμα της παρουσίας εκεί, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, με αγώνα την επόμενη μέρα: «Νομίζω όλοι από την αρχή θέλαμε να είμαστε εκεί. Εντάξει, τι να λέμε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις, όχι απλά θέλεις να ζήσεις. Δε γίνεται να πας στους Ολυμπιακούς αγώνες και να μην πας στην τελετή, είναι μεγάλη υπόθεση, τεράστια τιμή, όσο δύσκολο κι αν είναι λόγω συνθηκών δε σκέφτεσαι να χαθεί τέτοια εμπειρία».

Τέλος, για την εμπειρία του να έχει προπονητή έναν άνθρωπο που ήταν πάνω στα παρκέ μέχρι πρόσφατα και για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει βάλει στην ομάδα;: «Εντάξει, είναι πολλές οι φορές που έχουμε υπάρξει σε αγώνα με τον κόουτς, μιλάμε για μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για έναν νικητή. Ο τρόπος του μα κάνει κάθε μέρα καλύτερους, έχει απαιτήσεις και πολύ μεγάλους στόχους και όλοι μαζί, αφού η προσπάθεια είναι ομαδική και όχι ατομική για κανέναν από εμάς, πιστεύω ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.