Μίτινγκ Καλλιθέας: Πρώτη η Πόλακ στο επί κοντώ, ατομικό για Μήρτσιου-Γκόγκα - Όριο για Παγκόσμιο Κ20 ο Μανωλόπουλος

Πέτρος Χαριζακλής15 Μαΐου 2024

Καλές επιδόσεις, μεγάλα ονόματα και ατομικά ρεκόρ είχαμε στο 14ο Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα.

Στο επί κοντώ γυναικών νικήτρια ήταν η Ελένη Πόλακ με 4,40μ., επίδοση που κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,50 μ., στον δεύτερο αγώνα της μετά το διασυλλογικό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου που πέρασε τα 4,40μ. με την τρίτη προσπάθεια. Στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 4,50μ. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ξεπέρασε τα 4,20 μ. ξεπέρασε η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που στη έπειτα δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,30 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ στα 4,20 μέτρα έκανε η 15χρονη Αριάδνη Μήρτσιου, ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 4,30μ. Η νεαρή κατέχει την δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία της, πίσω από την Κατερίνα Στεφανίδη (4,37 μέτρα).

Στο επί κοντώ ανδρών, νικητής ήταν ο Πέτρος Χατζίου με 5,10μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5,35μ. Δεύτερος ήταν ο Σωτήρης Χύτας περνώντας τα 5 μέτρα ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 5,10μ. Το βάθρο έκλεισε ο Κύπριος Δημήτρης Χριστοφή που πέρασε τα 4,80μ.

Η Ιαπικίνο το μεγάλο όνομα, ατομικό για την Γκόγκα

Η Ιταλίδα Λαρίσα Ιαπικόνο ήταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης στο μήκος γυναικών, καθώς έχει στην κατοχή της σπουδαίες επιδόσεις. Η αθλήτρια από την Ιταλία και ένα από τα φαβορί για μετάλλιο σε Ρώμη και Παρίσι αναδείχθηκε νικήτρια με 6,65 μ. (-0,9) στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια. Η Ιαπικίνο είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,57 μ. (-1,3) και 6,30 μ. (0,2). Η Αλίσα Ρόταρου (Ρουμανία) ήταν δεύτερη με 6,47 μ. (0,2) και η Ανδριάνα Γκόγκα ήταν τρίτη με 6,40 μ. (0,4). Η 21χρονη αθλήτρια πέτυχε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, κάτι που είχε πετύχει το προηγούμενο διάστημα και στο τριπλούν. 

Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε και η Μαρία Στεφανοπούλου, που ήταν 4η με 6,35 μ. στο έκτο της άλμα, ενώ στην 5η προσπάθεια είχε πετύχει 6,34 μέτρα. Η Βασιλική Χαϊτίδου μετά το μεγάλο διάστημα αποχής από την αγωνιστική δράση επιστρέφει σταδιακά στη δράση κάνοντας σήμερα τον δεύτερο αγώνα της σε άλμα στα 6,19 μέτρα.

Στο μήκος των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Τραγικόβσκι με 7,84 μ. (0,3) και ακολούθησαν οι Σενίνι και Πομερι με 7,66 μ. και 7,64 μέτρα. Ο Νίκος Σταματονικολός ήταν η καλύτερη ελληνική παρουσία, αφού κατέκτησε την έκτη θέση με άλμα στα 7,60 μέτρα.

Το όριο ο Μανωλόπουλος στο ύψος

Ο έφηβος άλτης του ύψους Γιώργος Μανωλόπουλος ξεπέρασε τα 2,13 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα επίδοση καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός αθλητής στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 2,17 μ. Ο Ελληνας αθλητής ήταν στην 3η θέση, καθώς πρώτος ήταν ο Σουηδός Ντελριντ με 2,17 μ. και ακολούθησε ο Ενές Σενσές με το ίδιο ύψος.

Στο ύψος γυναικών νικήτρια ήταν η Κύπρια Στυλιανή Ιωάννου με 1,70 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου με 1,65μ. μαζί με την Ελευθερία Χριστογεώργου στο ίδιο ύψος.

Στο τριπλούν ανδρών, νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασίου με 15,71 μέτρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Κούτσικα με 15,49μ. και 3ος ο Γιάννης Γκάρτσιος με 15.48μ.

Κοντά σε ένα ακόμη διεθνές μίτινγκ βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες και να κάνει απονομές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.