Μήπως τη μεγαλύτερη ευθύνη δεν τη φέρει ο Τερζής αλλά αυτός (οι) που έφτιαξε(αν) το ρόστερ;

Δημήτρης Κανελλάκης29 Αυγούστου 2023

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρης αλλάζει προπονητή τόσο νωρίς. Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου... Δεν στέκομαι στο αν η διοίκηση το αποφάσισε ή ο ίδιος ο προπονητής θεώρησε ότι πρέπει να παραιτηθεί. Το ίδιο μου κάνει. Για τον απλούστατο λόγο ότι, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, το αποτέλεσμα είναι που μετράει...

Και ως προς το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν περιποιεί τιμή στον Άρη να έχει αρκετές περιπτώσεις τόσο πρόωρων λύσεων στην συνεργασία του με προπονητές. Κάτι δείχνει αυτό για την οργάνωση της ΠΑΕ, για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κριτήρια όταν επιλέγονται κάποιοι προπονητές, για το αν στηρίζονται ή αν είναι απολύτως αναλώσιμοι, αν υπάρχει στην Αλκμήνης ή δεν υπάρχει εμπεδωμένη η άποψη πως δεν μπορείς ποτέ να χτίσεις κάτι σοβαρό αν κάθε χρόνο αλλάζεις δύο και τρεις προπονητές, αν κάθε χρόνο αλλάζεις περισσότερους από δέκα παίκτες.

Ας μείνουμε, όμως, στα πρόσφατα. Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το πρόβλημα της απογοητευτικής εικόνας που παρουσιάζει ο Άρης είναι ο Τερζής. Ούτε συμφωνώ με την άποψη που από πολλούς εκφραζόταν από τότε που τον εμπιστεύτηκε ως πρώτο προπονητή ο Καρυπίδης, ότι, δηλαδή ήταν η χειρότερη, ίσως, επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο ισχυρός άνδρας του Άρη.

Στο δικό μου μυαλό το πρόβλημα για τον Άρη είναι το ρόστερ του. Γι' αυτό και πιστεύω, μακάρι ψεύτης να βγω, ότι οι επιλογές των παικτών θα ταλαιπωρούν τους «κίτρινους» όλη την σεζόν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον Μάντζιο να την... στρώσει την ομάδα.

Μπορεί ο Παλίκουτσα να κινήθηκε πολύ γρήγορα, μπορεί ο Άρης να απέκτησε πολλούς παίκτες σε σύντομο χρονικό διάστημα και να γέμισε το ρόστερ του, όμως, απ' όσα, τουλάχιστον, είδαμε έως τώρα, η ποιότητα τους είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Γι' αυτό και λέω ότι μπορεί ο Τερζής να ανέλαβε την ευθύνη και να παραιτήθηκε μετά την ήττα από τη Λαμία, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι του αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί ένα υλικό το οποίο δεν διάλεξε ο ίδιος, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι στον Άρη το σύνηθες είναι άλλοι να επιλέγουν τους παίκτες που έρχονται και όχι ο προπονητής...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.