Μήνυμα ζωής από τον δρομέα Νίκο Λαμπρούλη στο Metropolis 95.5

Metrosport Team08 Ιουλίου 2023

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων με διαβήτη τύπου 1, Νίκος Λαμπρούλης, δίνει καθημερινά το καλύτερο παράδειγμα και μέσω του Metropolis 95.5 έστειλε ένα αισιόδοξο, ανθρώπινο μήνυμα.

«Οι προπονήσεις είναι το ουσιαστικό, οι αγώνες είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα πιο πολλά event ίναι γιορτή Εχω τρέξει 5-6 φορές στον Μαραθώνιο της Αθήνας και στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης. Η αγάπη μου είναι οι ορεινοί αγώνες. Τρέξαμε μέχρι και 12 ώρες γύρω γύρω σε πίστα» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Η διαβητική κετοξέωση φέρνει υψηλά ζάχαρα. Εγώ δεν ήμουν έτσι είναι. Είναι αυτοάνοσο. Αρχίζει το πάγκρεας να μην παράγει ινσουλίνη και αναγκαστικά μας είναι απαραίτητη η ένεση για να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες. Πρέπει να κάνουμε τέσσερις ενέσεις την ημέρα. ο διαβήτης τύπου Β' έρχεται από κληρονομικότητα ή από καθιστική ζωή και κάποια κιλάκια.»

Κατέληξε λέγοντας: «Εγώ μπάσκετ έπαιζα. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Άρη, μετά πήγα στον Ήφαιστο, και μετά με τις σπουδές στα παιδικά πρωταθλήματα. Ήμουν ενεργός αθλητικά. Εγώ κάνω ποστ στα social media με σκοπό να αφυπνίσω κόσμο και να δώσω κουράγιο στα παιδιά με διαβήτη. Χρειάζονται εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη. 

Σε πολλές περιπτώσεις είναι ταμπού και δεν το λένε. Πολλές φορές κλείνουν τα παιδιά σε μία γυάλα και δεν έχουν δραστηριότητες. Είναι δύσκολο, γιατί εκτός από το να δέσουμε το παπούτσι και να τρέξουμε, εμείς πρέπει πιο πριν να δούμε πόσο ζάχαρο έχουμε.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.