Μήνυμα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ: Oχι παιδιά, δεν γίνεται να το χάσετε

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Μαΐου 2024

Το να χάσεις από τον Αρη, ακόμη και μέσα στην Τούμπα, σε μια κακή σου μέρα, έχει μια λογική. Το να έχεις δώσει τρία ματς με τον Αρη, να έχεις χάσει τα δύο και να έχεις φέρει μια ισοπαλία (κι αυτή μέσα στην Τούμπα), δεν εξηγείται εύκολα, αλλά δεν είναι και αφύσικο. Το να παίζεις, όμως, με τη Λαμία και να παίρνεις με την ψυχή στο στόμα την ισοπαλία με γκολ στο... 100', είναι και αφύσικο και παράλογο και απαράδεκτο, αν μιλάμε για έναν επίδοξο πρωταθλητή.

Τελικά, κυρίες και κύριοι, αποδεικνύεται ότι αν ο ΠΑΟΚ χάσει το Πρωτάθλημα θα ευθύνεται κυρίως εκείνο το απροσδόκητο και ανεξήγητο 1-1. Και, αν το πάρει, θα πρέπει να στήσουμε το... άγαλμα του Σβαμπ, για να το προσκυνάμε κάθε μέρα. Γιατί αν ο Αυστριακός δεν ισοφάριζε τη Λαμία στις καθυστερήσεις, των καθυστερήσεων, ω καθυστερήσεις, η ΑΕΚ θα πανηγύριζε ήδη την κατάκτηση του τίτλου...

Τώρα, αφού ο γέγονε, γέγονε, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής με μία νίκη επί του Αρη στο τέταρτο ματς που θα δώσει μαζί του φέτος. Αυτονόητο το ερώτημα: Αφού δεν τα κατάφερε στα άλλα τρία, μπορεί σ' αυτό, όταν, μάλιστα, οι αντίπαλοι έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να του στερήσουν το Πρωτάθλημα, το οποίο οι ίδιοι ποτέ δεν κατέκτησαν και ούτε στα πιο ωραία όνειρά τους μπορούν να το δουν;

Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου. 'Η θα περάσουν στην ιστορία ως ο καλύτερος ΠΑΟΚ όλων των εποχών, εκείνος που θριάμβευσε στο πιο ανταγωνιστικό, πιο συναρπαστικό και πιο ποιοτικό Πρωτάθλημα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, επισκιάζοντας ακόμη και την αξία του αήττητου Πρωταθλήματος του 2019, ή θα δώσουν μια κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα, που, με τόσο κόπο, μάζευαν όλη τη σεζόν. 

Η θα νιώθουν μια ζωή υπερήφανοι γιατί με τον ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης πήραν τον πιο μάγκικο τίτλο αφήνοντας πίσω τους τους τρεις μεγάλους της Αθήνας, ή θα ολοκληρώσουην τη φετινή τιτάνια προσπάθειά τους με ένα μεγαλοπρεπές «ξενέρωμα», το οποίο, μάλιστα, θα είναι το τέταρτο στη σειρά με αντίπαλο τον Αρη.

Αλήθεια, η ομάδα που σε τέσσερα ντέρμπι με την ΑΕΚ έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες, με τον Ολυμπιακό δύο νίκες και με τον Παναθηναϊκό τρεις νίκες και μία ισοπαλία, είναι δυνατόν να μην κάνει καμία νίκη επί του Αρη; Είναι δυνατόν να τελειώσει το φετινό Πρωτάθλημα με τρεις ήττες από τον Αρη και μία ισοπαλία, ή με δύο ήττες και δύο ισοπαλίες; Η λογική απαντάει “όχι”, αλλά το ζήτημα δεν είναι ούτε θεωρητικό, ούτε υποθετικό, ούτε... φιλοσοφικό. Είναι καθαρά αγωνιστικό. 

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή πρέπει να αποδείξει, για τελευταία φορά, ότι είναι άξιος να κατακτήσει αυτό το Πρωτάθλημα. Και ο μόνος τρόπος για να το κατακτήσει είναι να νικήσει επιτέλους τον Αρη. Αλλωστε, αυτό το δεδομένο ο ίδιος το δημιούργησε. Με την μαγκιά του έφτασε μέχρι το φινάλε να διεκδικεί τον τίτλο και με τις “αυτοκτονίες” του δεν τον έχει ήδη κατακτήσει, αλλά χρειάζεται ακόμη ένα τρίποντο.

Προσωπικά, ένα μήνυμα έχω να στείλω στους παίκτες του ΠΑΟΚ και είναι το εξής:
  • 3 Σεπτεμβρίου 2023: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0
  • 17 Σεπτεμβρίου 2023: ΠΑΟΚ-Αρης 0-0
  • 7 Ιανουαρίου 2024: Αρης-ΠΑΟΚ 2-1
  • 10 Μαρτίου 2024: ΠΑΟΚ-Αρης 0-1
  • 24 Απριλίου 2024: Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1

Αλήθεια τώρα, θα χάσετε αυτό το Πρωτάθλημα από τον ΟΦΗ, τον Αρη και τη Λαμία; Οχι δα. Πολύ απλά, εδώ που φτάσατε, δεν γίνεται να το χάσετε.

ΥΓ 1. Ναι, ακόμη και δεύτερος να τερματίσει ο ΠΑΟΚ είναι επιτυχία, γιατί είναι η ομάδα με το λιγότερο γεμάτο και το πιο φθηνό ρόστερ από τους τέσσερις διεκδικητές. Αλλά το να θριαμβολογεί ο Λουτσέσκου επειδή εξσφάλισε ο ΠΑΟΚ, όπως είπε, τη δεύτερη θέση, δεν ηχεί καθόλου καλά στα αυτιά μου. Κανείς δεν θα του φάει το δίκιο, κανείς δεν θα παραγνωρίσει τη δική του αξία, αλλά και κανείς δεν θα είναι ευτυχισμένος αν μείνει ο ΠΑΟΚ δεύτερος. Στο μυαλό όλων μας υπάρχει μόνο η πρωτιά!

ΥΓ 2. Τεράστιο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ η απουσία του Kώστα Κουλιεράκη από το ντέρμπι στο Χαριλάου. Αλλά ο παλίκαρος που λέγεται Γιάννης Μιχαηλίδης μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Το απέδειξε αρκετές φορές φέτος με την εξαιρετική απόδοση που είχε σε όλα τα ματς που έπαιξε. Ενα ακόμη παιδί του ΠΑΟΚ ήρθε η ώρα να βοηθήσει με το σθένος και την ποιότητά του ώστε να κερδηθεί η πιο κρίσιμη μάχη αυτού του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.