Μην ψάχνετε την Μπεϊτάρ. Τον ΠΑΟΚ ψάξτε

Αρις Νικολάκης22 Ιουνίου 2023

Λοιπόν, αιτούμαστε σήμερα εκ προοιμίου τη συγχώρηση σας. Τούτο δε, επειδή πρόκειται να επαναλάβουμε και σήμερα - προς γνώση και συμμόρφωση - την χθεσινή μας θέση. Αντί να ψάχνονται οι φίλοι του “δικέφαλου” για ποια Μπεϊτάρ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να ψάχνονται για ποιον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει η Μπεϊτάρ...

Ναι, δεν διαφωνούμε πως η ελληνική ομάδα είναι στη θεωρία η ισχυρή ενώ η ισραηλινή είναι η ανίσχυρη αλλά...Θα έπρεπε οι φίλοι του “δικέφαλου” έχοντας καεί πέρυσι στο γάλα, να φυσούν εφέτος και στο γιαούρτι. Με άλλα λόγια; Η πρόκριση σαφώς κι εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Θα πείτε, δίχως να έχετε δράμι άδικο, και πέρυσι από τον ΠΑΟΚ εξαρτιόταν.

Ναι, δεν διαφωνούμε και πάλι. Από τον ΠΑΟΚ εξαρτιόταν. Η Λέφσκι Σόφιας προκρίθηκε επειδή ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν. Τόσο απλά. Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ δεν από πέρυσι μέχρι εφέτος δεν έβαλε μυαλό; Κάτι το οποίο δε θέλουμε και δεν το πιστεύουμε. Ε, τότε θα ήταν καλύτερα, να μην κατέβει καν στο γήπεδο. Ένα ακόμη ναυάγιο του “δικέφαλου” ωσάν το περυσινό - στα ρηχά των ευρωπαϊκών νερών - δε θα το άντεχαν οι φίλοι του!

Καθώς μάλιστα, οι επικρατούσες συνθήκες προετοιμασίας του “δικέφαλου” δεν είναι δα κι οι καλύτερες... Το αντίθετο θα λέγαμε... Διοικητική και τεχνική ηγεσία του οφείλουν, να ολοκληρώσουν τα ταχύτερον δυνατόν, την διαμόρφωση ενός νέου ρόστερ σαφώς ανώτερου και ποιοτικά και ποσοτικά από το παλαιό.

Κυρίως όμως, να μπορέσει η τεχνική ηγεσία να αξιοποιήσει αυτό το ρόστερ κατά το καλύτερον δυνατόν. Επιμένουμε σε αυτό επειδή πέρυσι ο ΠΑΟΚ και ρόστερ ποιοτικά και ποσοτικά ελλιπές είχε. Και το υπάρχον ρόστερ δεν αξιοποιήθηκε από την τεχνική ηγεσία. Δεν είναι δική μας εντύπωση. Είναι εκτίμηση όλων. Ο ΠΑΟΚ όρθωσε το όποιο ανάστημα του συγκεκριμένου ρόστερ. Έπιασε το ταβάνι του σε μία περίοδο. Και σε μία άλλη... Δεν σηκώθηκε από το πάτωμα! Σερνόταν σε αυτό με ευθύνη προπονητών και παικτών του.

Οι αγώνες με την Μπεϊτάρ είναι καθοριστικοί. Η καλή ημέρα από το πρωί της φαίνεται. Το Κόνφερενς Λιγκ είναι μία διοργάνωση η οποία την περίοδο 2021-22 απετέλεσε ...αποκούμπι του ΠΑΟΚ. Η πορεία του τότε συντηρούσε μια καλή ψυχολογία παρά τις αποτυχίες στο Πρωτάθλημα. Την περίοδο 2022-23 απετέλεσε ανοικτή πληγή για τον ΠΑΟΚ. Κόστισε κι αγωνιστικά κι οικονομικά. Και παρά την αγωνιστική έκλαμψη - όταν έπιασε ταβάνι - παρέμεινε ανοικτή πληγή...

Ως εκ τούτων, η προσδοκώμενη πρόκριση δε θα αποτελέσει δα κι άθλο. Προς Θεού, δηλαδή. Θα αποτελέσει όμως, μία σαφή διαφορά της εφετινής από την περυσινή αγωνιστική περιόδου. Είναι ολότελα διαφορετικό να ξεκινάς με το δεξί από το να ξεκινάς με το αριστερό. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά το ξεκίνημα με το αριστερό. Για να καταλήξουμε στην ουσία. Στο πάθημα το οποίο οφείλουν διοικητική και τεχνική ηγεσία, να καταστήσουν μάθημα...

Γι' αυτό κι επαναλαμβάνουμε σήμερα, τη χθεσινή μας θέση. Κι αιτούμεθα τη συγχώρηση σας επειδή το πράττουμε. Μην ψάχνετε τον Μπεϊτάρ. Τον ΠΑΟΚ ψάξτε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.