Michaela DePrince: Πέθανε η διάσημη μπαλαρίνα που χόρεψε για την Beyoncé

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του μπαλέτου μετά την είδηση του θανάτου της 29χρονης μπαλαρίνας Michaela Mabinty DePrince, που θεωρούνταν πρωτοπόρος στο είδος της.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, σημειώνοντας ότι οι οικείοι της σημειώνουν ότι υπήρξε «μια έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της».  

«Η Michaela άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, η DePrince είχε διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του μπαλέτου, καθώς ξεκίνησε την καριέρα της ορφανή από την εμπόλεμη Σιέρα Λεόνε.

Η 29χρονη μπαλαρίνα είχε μιλήσει στο παρελθόν για το ότι την αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο, επειδή έπασχε από λεύκη, αποκαλύπτοντας ότι υιοθετήθηκε σε ηλικία 4 ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. 

Τότε, η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα, με αποτέλεσμα να γίνει σύντομα διάσημη και να αναδειχθεί ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre of Harlem.

«Παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι «ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες» ή ότι «οι μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζαν», εκείνη ήταν αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Misty Copeland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτίοντας φόρο τιμής στην DePrince.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.