Μία ρετρό αποκάλυψη: Η μεγάλη ατάκα Σάντος για Βιεϊρίνια

Κώστας Πετρωτός24 Μαΐου 2024

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Αντρέ Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ το 2008, ο βραχύσωμος Πορτογάλος εκείνος που αναγνώριζε ότι ο συμπατριώτης του τεχνικός τον είχε βελτιώσει αφάνταστα. Η ουσία είναι ότι ο πολύπειρος προπονητής έφερε στην Τούμπα έναν παίκτη που έμελλε να γίνει εμβληματικός για τον σύλλογο, με σπάνια ποιότητα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εξυμνήσει άπειρες φορές, γι’ αυτό και δεν έπαψε ποτέ παρά το προχωρημένο της ηλικίας του να τον βάζει επιλεκτικά σε παιχνίδια και ειδικά σε μεγάλα ματς. 

Τώρα που βρίσκεται στο δίλημμα να σταματήσει το ποδόσφαιρο ή να συνεχίσει μία ακόμη σεζόν στον ΠΑΟΚ, αξίζει να θυμηθούμε μία ιστορία από το παρελθόν: Καλοκαίρι 2009, ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί από την Χέρενφεϊν, ο κόσμος και ο Ζαγοράκης με τους συνεργάτες του είναι απογοητευμένοι από την κακή εκκίνηση της σεζόν και ακούνε τον Σάντος να τους λέει θα χτυπήσουμε τον τίτλο. Ξαφνιάστηκαν από αυτά που άκουσαν και ρώτησαν τον Πορτογάλο τεχνικό απορημένοι τι τον κάνει να πιστεύει κάτι τέτοιο. 

Ο Σάντος απάντησε «έχουμε πολύ καλή ομάδα και τον Βιεϊρίνια». Ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση εκείνη την σεζόν, στα πλέι οφ, πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και στην διάρκεια της κανονικής περιόδου κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο και αντιμετώπισε κάκιστες έως διαιτησίες, όπως του Σπάθα, που προς το τέλος τον εκτροχίασαν. 

Ήταν η δεύτερη σεζόν του Αντρέ στον ΠΑΟΚ, αλλά με δεδομένο ότι στην πρώτη σεζόν του είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό, ήταν εκείνη στην οποία άρχισε να απογειώνεται δικαιώνοντας απόλυτα την εκτίμηση του «Mechanico».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.