Μία «μάχη» η οποία κρίνει έναν ολόκληρο «πόλεμο»

Αρις Νικολάκης02 Μαΐου 2024

«Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας, Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν Ἀγγέλων Βασιλεύς. Ψευδῆ πορφύραν περιβάλλεται, ὁ περιβάλλων τὸν οὐρανὸν ἐν νεφέλαις». Αναπαρίσταται σήμερα το Θείο Δράμα της Σταύρωσης. Διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια τα οποία περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού. Ανάμεσα στο πέμπτο και το έκτο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου». Κι ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς...Συγκλονιστική για την Ορθοδοξία η βραδιά της Μεγάλης Πέμπτης! Συνταρακτική για τους Ορθόδοξους η κορύφωση του Θείου Δράματος! Η ευλογία της θυσίας Του επί των κεφαλών όλων μας...

Κατά τα άλλα, στον μάταιο τούτο κόσμο, το παρασκήνιο (και) στην μπάλα οργιάζει. Αναβρασμός, χαλασμός και βέβαια, συσκοτισμός ενόψει των κρίσιμων μαχών και κυρίως της “μητέρας των μαχών”, του αγώνα της 12ης Μαΐου στην Τούμπα. Σε αυτόν ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός ή θα διεκδικήσουν τον “θρόνο” του ελληνικού ποδοσφαίρου ή θα αποχαιρετίσουν την διεκδίκηση. Ως εκ τούτου και τα μάτια της ΑΕΚ είναι στραμμένα σε αυτόν αλλά και κάποιες κρυφές ματιές του Παναθηναϊκού.

Τού ΠΑΟΚ πάντως, καρφί δεν του καίγεται για τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ με την επίδειξη ισχύος την περασμένη Κυριακή κέρδισε ουσιαστικά ξανά τον κόσμο του. Αυτή είναι η μέγιστη ωφέλεια από τη νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ. Και με τον κόσμο του στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει για αντίπαλο μόνον τον κακό του εαυτό.

Αυτό υπολογίζουν και φοβούνται όλοι οι άλλοι αντίπαλοι του. Και φυσικά, οι επόμενοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η καυτή Τούμπα μειώνει σημαντικά τα περιθώρια μη απωλειών τους κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό κι ο νταλκάς τους είναι η άδεια Τούμπα. Ήδη γυρίζουν - και δια λόγων και διά έργων - τον κόσμο ανάποδα, για να το πετύχουν. Αναζητούν ψύλλους στα άχυρα. Κάνουν την τρίχα, τριχιά. Με σύμμαχο τους υπερκείμενες αρχές οι οποίες είτε καταπίνουν την κάμηλο άλλων και διυλίζουν τον κώνωπα του ΠΑΟΚ, είτε κλείνουν αυτιά και μάτια στους άλλους και τα ...τεντώνουν στον ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια; Είναι αδίστακτοι οι μεν κι είναι αδίστακτες οι δε...

Για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ είναι εύλογα θέμα η καυτή Τούμπα. Με τα πύρινα φτερά της κατέκαψαν την ΑΕΚ. Αυτά θέλουν, για να κατακάψουν και τον Ολυμπιακό στη “μητέρα των μαχών” της 12ης Μαΐου. Είναι όμως, θέμα για το οποίο προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ουδέν δύνανται να πράξουν. Τι δύνανται, αυτοί να πράξουν; Να απομονώσουν κι ουχί απλά να ελέγξουν τον κακό τους εαυτόν. Αυτόν τον οποίον δεν ήλεγξαν. Αυτόν στον οποίο αποδόθηκαν ορθά, οι απώλειες πολλών βαθμών εφέτος αλλά... Κυρίως η αυτοκτονία στη Λαμία. Αυτοκτονία, όπως ακριβώς διαβάζετε, τότε. Κι απλά τώρα, επιχειρείται... Εξελίσσεται ένα θαύμα - αρχής γενομένης την περασμένη Κυριακή με τον θρίαμβο κατά της ΑΕΚ - με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στη ζωή.

Για την ολοκλήρωση του και θέληση και δύναμη αλλά και βαθιά πίστη ο ΠΑΟΚ διαθέτει. Φυσικά κι ισχύ! Απλά παίζει κόντρα σε δυο αντιπάλους. Ήτοι, και τον δικό του κακό εαυτό και τον Ολυμπιακό. Τούτο μάλιστα, σε μία ""μάχη" η οποία κρίνει έναν ολόκληρο "πόλεμο". Έτσι οφείλουν όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν συνάμα τον αγώνα της 12ης Μαΐου στην καυτή Τούμπα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.