Μια εκκρεμότητα που δεν μπορεί να περιμένει

Κυριάκος Θωμαϊδης25 Δεκεμβρίου 2020

Οι εκλογές στην ΕΠΟ καθυστέρησαν πάνω από έξι μήνες. Ούτε οι υπερεθνικοί οργανισμοί θέλουν να τραβήξει σε μάκρος αυτή η ιστορία.

Η FIFA και η UEFA επιθυμούν να οριστικοποιηθεί η εκλογική διαδικασία και να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα. Είτε με την επιλογή ενός προέδρου Ενωσης (Ψαρρόπουλος) είτε με την επιλογή προέδρου κοινής αποδοχής (Ζαγοράκης).

Στη δεύτερη περίπτωση είναι άγνωστο αν θα συμβεί αυτό που συνέβη με τον Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή να επιλεγεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και στη συνέχεια να αρχίσουν ο ένας μετά τον άλλον να άρουν την εμπιστοσύνη τους.

Η τοξικότητα που παράγεται τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για να προστατευθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ και να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της.

Η ΕΠΟ δεν έχει τις αυξημένες αρμοδιότητες που είχε στο παρελθόν. Στα αθλητικά δικαστήρια υπάρχουν τακτικοί δικαστές και εν ενεργεία εισαγγελείς, στη διαιτησία ο έλεγχος πέρασε στα χέρια της διεθνούς επιτροπείας και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι Λίγκες έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο ρόλος της ΕΠΟ περιορίζεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στην ανάπτυξη του αθλήματος και βεβαίως στην εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα οι υποδομές του ποδοσφαίρου και να δοθεί μία νέα εκκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση η εκκρεμότητα της ΕΠΟ πρέπει να λήξει άμεσα. Υπάρχει χώρος και για τις ΕΠΣ, αλλά και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να το θελήσουν πραγματικά οι άνθρωποι που διαφεντεύουν το χώρ0.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.