Μία άνετη επικράτηση (5-0) με πολλούς πρωταγωνιστές

Δημήτρης Μπούζας26 Νοεμβρίου 2023

Κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τον παγωμένο βοριά και την βροχή να σου κάνουν δύσκολη τη ζωή, οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις που έκρυβε αυτό το ταραγμένο βράδυ, ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Σε μια γενική εκτίμηση και αποτίμηση, είσαι υποχρεωμένος να αποδεχθείς και να χειροκροτήσεις παρουσίες, συμπεριφορές και εκδηλώσεις που δεν τις είδες και δεν τις ένιωσες, ακόμη και σε μεγάλα ντέρμπι. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. 

Η εικόνα του μικρού ΠΑΟΚτσή Γιαννάκη στην αγκαλιά του Σβαμπ μούσκεμα από τη βροχή, εκπλήρωνε το μεγάλο όνειρο του, που ήταν να χαιρετήσει μέσα στην Τούμπα όλα τα ινδάλματα του (σ.σ όπως στη φωτό τον Κωνσταντέλια), η αποθέωση και η συγκίνηση του Πάμπλο Γκαρσία με τα συνθήματα των ηρωικών ΠΑΟΚτσήδων να του υπενθυμίζουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν γιατί είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του δικέφαλου, η ζεστή αγκαλιά του Τάισον στον Κωνσταντέλια, η εξίσου θερμή αντάμωση των δύο κόουτς, οι οποίοι διέψευσαν τις Κασσάνδρες, που άλλα περίμεναν. Είχε πολλά εξαιρετικά, υπέροχα και συγκινητικά το χθεσινό βράδυ στην Τούμπα. Τα έζησαν και τα απόλαυσαν με όλη τους την ψυχή, όσοι ηρωικοί οπαδοί του λαοφιλέστατου συλλόγου, αψηφώντας τον καιρό, παρέμειναν εκεί στα παγωμένα τσιμέντα, ενθαρρύνοντας την ομάδα τους και χειροκροτώντας ότι εξαιρετικό παρουσίασε συνολικά η χθεσινή βραδιά. 

Σίγουρα δεν ένιωσαν το παραμικρό από την «βουτιά» που έκανε το θερμόμετρο, απειλώντας να παγώσει όχι μόνο τους ανθρώπους. Οι συγκινήσεις της βραδιάς έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και στην άνετη νίκη των γηπεδούχων. Η ομολογουμένως υψηλή αποτελεσματικότητα τους, «κούμπωσε» αρμονικά με ότι απλό και εξαιρετικά ουσιαστικό ποδοσφαιρικά προσέφεραν οι παίκτες του Λουτσέσκου, στο τελευταίο πριν από τον τελικό της Πέμπτης παιχνίδι τους.

Έλαμψε και πάλι το άστρο του μεγάλου Τάισον. Στην κορυφή των διακριθέντων με δύο γκολ ο Μουργκ και πάλι ουσιαστικός και πολύτιμος ο Οζντόεφ. Με τον Ντεσπόντοφ να είναι μέσα σε πολλές δημιουργικές στιγμές της επίθεσης (ασίστ… και γκολ από κόρνερ). Ο λίγος χρόνος που χρησιμοποιήθηκε ο Κωνσταντέλιας, αποδείχθηκε υπεραρκετός για να επιβεβαιώσει το ταλέντο του χαρισματικού πιτσιρικά. 

Καλός ο Ράφα Σοάρες, εξαιρετικός Μιχαηλίδης. Με κενά η απόδοση του Σάστρε, όπως και του Μπράντον Τόμας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πιθανότατα περίμενε ο Λουτσέσκου και που τον βοήθησε με την απόδοση του, να σχηματίσει μια ολοκάθαρη εικόνα της ετοιμότητας του ρόστερ που διαθέτει, ενόψει της σύγκρουσης με την Άιντραχτ. 

Ο Ραζβάν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά και μετά τη χθεσινή εικόνα και απόδοση, να καταλήξει χωρίς αμφιταλαντεύσεις στο ποιους θα επιστρατεύσει, για το σημαντικό ευρωπαϊκό βήμα της Πέμπτης, το οποίο μπορεί να φέρει και την πρωτιά στον όμιλο, με ότι σημαίνει αυτό. Η παγωμένη χθεσινή βραδιά… ήταν τόσο ζεστή και γεμάτη με συγκινήσεις και όμορφες στιγμές, που σίγουρα θα αναθερμάνει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία και τις ευοίωνες προοπτικές. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη το βράδυ, στο «Deutsche Bank Park».

ΥΓ: Η είδηση που βγαίνει από τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, αφορά αφενός την ετοιμότητα του Μάρκος Αντόνιο τον οποίο υπολογίζει σχεδόν άμεσα, όπως και την επιλογή τελικά του Γουίλιαμ για την θέση του φουλ μπακ στην δεξιά πλευρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.