Μη χείρον βέλτιστον

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Πελίστρι αστοχεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Ιωαννίδης έπιασε από ευνοϊκή θέση ένα δυνατό σουτ που ωστόσο βρήκε απέναντι του τον ετοιμοπόλεμο Κοτάρσκι. Αναφερόμαστε στις δυο μοναδικές καλές φάσεις των φιλοξενούμενων για να καταδείξουμε ότι οι βαθμοί ενός αγώνα μπορούν ανά πάσα χρονική στιγμή να αλλάξουν κάτοχο. Ο ΠΑΟΚ για το πρώτο ημίχρονο και κυρίως μέχρι το 25΄χάνει την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Εάν κάποιος έβλεπε από την τηλεόραση το ματς χωρίς να γνωρίζει τις ομάδες , θα είχε την εντύπωση ότι αγωνίζονταν ο πρωτοπόρος με μια ομάδα που θα προσπαθήσει για την παραμονή της. Ζίφκοβιτς, Τσάλοφ και πολλάκις ο Σβαμπ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Μάλιστα στην τελευταία από αυτές ο Σβαμπ πρόλαβε τον έτοιμο να σκοράρει Οζντόεφ που μετά …. χτυπιόταν στο χορτάρι. Σιγά- σιγά ο Δικέφαλος άρχισε να χάνει την παντοκυριαρχία και το παιχνίδι να μοιράζει την κατοχή του. 

Έμοιαζε πλέον και οι δυο ομάδες να μην θεωρούν την ισοπαλία αρνητικό αποτέλεσμα. Για τον ΠΑΟΚ όπως αναφέραμε και στον τίτλο , το λιγότερο κακό είναι καλό αφού στο 93΄θα μπορούσε να φύγει ηττημένος. Βέβαια σ’ αυτό το σημείο επιβάλλεται να αναφέρουμε την απρόσμενη απουσία του Μαροκινού Τισουντάλι.

Ο Λουτσέσκου τον προετοίμαζε όλη την εβδομάδα για την θέση του φορ για να τον … χάσει λίγα λεπτά πριν την έναρξή του αφού ο Μαροκινός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του ποδιού του. Ένα άλλο αρνητικό σημείο που αναπτυσσόταν όσο προχωρούσε το παιχνίδι, ήταν ότι τους ποδοσφαιριστές που περιμέναν κόσμος και προπονητής να κάνουν τη διαφορά ήταν αρνητικοί. Δεν εννοούμε ότι δεν προσπάθησαν. Έδωσαν τα μέγιστα αλλά δεν απόδωσαν το προσδοκώμενα (Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίφκοβιτς). Αντιστρόφως οι τρεις που μας ικανοποίησαν ήταν ο Όττο, ο Σβαμπ παρά τις απώλειες σημαντικών ευκαιριών και ο Κοτάρσκι που ήταν παρόν όταν χρειαζόταν. Συνοπτικά ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα ούτε μπόρεσε να το επεκτείνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν βαθμολογικά ένα βήμα από τον γκρεμό υπό την έννοια ότι μπορούσε να βρεθεί 8 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Η Ισοπαλία είναι θετική για τους πράσινους και δύο χαμένοι πόντοι για τον Δικέφαλο του Βορρά. Οι 20.000 φίλαθλοι που βρίσκονταν στην Τούμπα δεν σταμάτησαν στιγμή να ενισχύουν τους παίκτες και να τους δίνουν, θεωρητικά, την πνευματική δύναμη για να κατακτήσουν τη νίκη. 

Όμως όσο και να θέλει ο κόσμος, αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι στη μέρα που πρέπει, όπως και συνέβη, έρχεται η απώλεια βαθμών που θα τον ανέβαζαν μόνο στην κορυφή και θα γκρέμιζαν τον Παναθηναϊκό . Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο οποίο όλοι στον Δικέφαλο, παίκτες-προπονητής-φίλαθλοι, πρέπει να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πρωταγωνιστήσει ο Δικέφαλος περισσότερο και από πέρυσι. Γιατί αυτός πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ!!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.