Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση για τους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Την έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων πριν τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει την τελευταία 5ετια, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας. 

[...] Φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023.

Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τα οφέλη της να είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, τέθηκαν και οι πρώτες πρωτεραιότητες του Υπουργείου που είναι: η βελτίωση της αγοράς εργασίας για γυναίκες, ΑμεΑ και συνταξιούχους, οι αλλαγές στο πλαίσιο μετάκλησης εργαζομένων από το εξωτερικών, η απομονομή συντάξεων κτλ..


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.