Μεξικό: Τουλάχιστον 15 νεκροί μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών καρτέλ

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Στον θάνατο συνολικά 15 ατόμων οδήγησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων καρτέλ στο βορειοδυτικό Μεξικό.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι ένοπλες συγκρούσεις στην πόλη Κουλιακάν, αμέσως μετά τη σύλληψη του Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα, συνιδρυτή του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα, έχει οδηγήσει αρκετά άτομα στο θάνατο κι δεκάδες άλλα με βαρύτατους τραυματισμούς στο νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των πρωτοπαλίκαρων του Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα και των γιων του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που θεωρείται ο ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο.

«Υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα. Θα ήθελα να πω στους κατοίκους της Κουλιακάν – γιατί μόνο την Κουλιακάν αφορά – ότι είμαστε σε εγρήγορση, ότι πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή, αλλά δεν χρειάζεται πανικός», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του Μεξικού κάλεσε επίσης τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδείξουν στοιχειώδη υπευθυνότητα», σχολίασε ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαμπάδα συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές μαζί με τον Χοακίν Γκουσμάν Λόπες στις 25 Ιουλίου, με τον τελευταία να κατηγορεί τον Σαμπάδα ότι του έστησε παγίδα για να τον οδηγήσει σε αμερικανικό έδαφος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.