Σπανέας: «Το ποδόσφαιρο διαλύεται και φταίει μόνο η διαιτησία;»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο σύμβουλος της Ένωσης διαιτητών, ο Γιώργος Σπανέας δήλωσε στο Metropolis 95.5 πως δεν έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός για την ελληνική διαιτησία. Και με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και με την κόντρα του Μπαλτάκου με τον Μπένετ, που εκτός απροόπτου θα έχει ως ¨θύμα” τον Μπένετ, γίνονται βήματα πρoς τα πίσω.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σπανέας είπε μεταξύ των άλλων: “Πέρυσι ήταν τελείς διαφορετική η κατάσταση. Φέτος αν το τολμήσουν ξανά θα γίνει χαμός. Θα γκρεμιστεί η Αγια Σοφιά, θα γίνει χαμός στον Πειραιά, θα γίνει πανικός στην Τούμπα. Δεν πείθουν οι συνάδελφοι, δεν πείθει ο κ. Μπένετ. Και πέρυσι είχε αλλάξει ο διαιτητής πριν από το Παναθηναϊκος–ΑΕΚ, το ίδιο συμβαίνει και φέτος.

Ποιους θα πείσεις αλήθεια για να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα πίσω οι ομάδες; Παρατηρητές νέοι δεν εκπαιδεύονται και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Δεν κάνουμε βήματα μπροστά. Ακούγονται και άλλα. Πως ο Μπένετ επιμένει σε Σιδηρόπουλο και Παπαπέτρου και αυτό φυσικά προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Τον Μπένετ τον επέλεξε ο κ. Μπαλτάκος. Τον Ιταλό διαιτητή τον ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και όχι στην ΚΕΔ. Αυτό είναι τρομερό. 

Εκεί, στην ΚΕΔ, στους ορισμούς, υπάρχουν έξι ματς με ορισμένους διαιτητές και όχι επτά. Η ΕΠΟ ενημέρωσε πως η ΟΥΕΦΑ βρήκε τον Ιταλό διαιτητή. Τον οποίο επί της ουσίας ορίζει ο…. Μπαλτάκος και όχι ο Μπένετ. Αυτή είναι η αλήθεια. Με όλα αυτά που συμβαίνουν εντός των συνόρων στην διαιτησία, πρέπει να αναφέρουμε πως οι ελληνικές ομάδες πάνε καλά στην Ευρώπη. Όπως βλέπετε κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Ο κ. Μάνταλος είναι Έλληνας. Ποιος θα εμπιστευτεί αύριο μεθαύριο, κάποιον που θα αντικαταστήσει τον Μπένετ που θα αποχωρήσει; Δείτε τι γίνεται. Η οργανωμένη διαιτησία τρέχει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί. Είναι αστεία πράγματα. Διαλύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί πρέπει να ευθύνεται μόνο η διαιτησία;

Δείτε τι γίνεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κανείς δεν ασχολείται. Ξεχωρίσαμε τους τέσσερις μεγάλους από τους υπόλοιπους. Το πρόβλημα υφίσταται σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το επικεντρώνεται μόνο στην διαιτησία; Εάν δεν σταματήσει να συμβαίνει αυτό, τότε δεν θα αλλάξει κάτι.

Δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Θέλει μεγάλη υπομονή. Ο κανονισμός είναι για όλους ένας”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.