Μετρό Θεσσαλονίκης: Ποιος Ιταλός πολιτικός θα βρεθεί στα εγκαίνια της 30ης Νοεμβρίου

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2024

Στα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Σαλβίνι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε το «παρών» στην τελετή εγκαινίων της «μπλε γραμμής 4» του μετρό, στο Μιλάνο, τις εργασίες της οποίας ανέλαβε η εταιρεία ΑΤΜ, μαζί με την κοινοπραξία THEMA και τον γαλλικό όμιλο Egis Projects S.A.S, που έχει αναλάβει επίσης τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή ημέρα είχε μια διττή σημασία. Από την μία πλευρά είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ξανά σκέψεις, απόψεις και θέσεις με τον συνάδελφό μου, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, τον κύριο Ματέο Σαλβίνι.

[...]  Μιλήσαμε, επίσης, για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, όπου ένας συγκεκριμένος αριθμός (διακόσια λεωφορεία φυσικού αερίου) θα προέλθουν από ιταλική εταιρία. Με τον Ιταλό ομόλογό μου συζητήσαμε για την ανάγκη βελτίωσης του τροχαίου υλικού στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αλλά και για την έναρξη λειτουργίας του μετρό στην Θεσσαλονίκη, στις 30 Νοεμβρίου, στην οποία ο ίδιος ο κύριος Σαλβίνι -όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, ευρωπαίοι υπουργοί μεταφορών- έχουν προσκληθεί. Ο κύριος Σαλβίνι μας είπε, ήδη, ότι πρόκειται να παραστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι Ελλάδα και Ιταλία παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία, καθώς δεν είναι λίγες οι ιταλικές εταιρείες που συμμετέχουν σε project σχετικά με τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η μπλε γραμμή είναι δεκαπέντε χιλιομέτρων, καλύπτει την απόσταση σε μόλις τριάντα λεπτά και εξυπηρετείται από είκοσι έναν σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έργο, το οποίο αναμένεται να διαμορφώσει την αστική μετακίνηση στο Μιλάνο, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και προάγοντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης», πρόσθεσε επίσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.