Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο Ταχιάος αποκάλυψε πότε θα λειτουργήσει η γραμμή προς Καλαμαριά

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά από δεκάδες χρόνια αναμονής, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται μερικούς μήνες μακριά από το να επιβιβαστούν για πρώτη φορά στο μετρό, ανήμερα της 30ης Νοεμβρίου. Ως γνωστόν όμως, το νέο αυτό μέσο συγκοινωνίας θα καλύπτει μόνο μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης, με τις γραμμές προς Καλαμαριά και αεροδρόμιο να είναι έτοιμες σε διάστημα ενός περίπου έτους.
Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» αποκάλυψε πως: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα στο σταθμό Καλαμαριάς που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι υπάρχουν 5 διαφορετικές συμβάσεις που πρέπει να συγχρονιστούν μεταξύ τους και να δέσουν με την βασική γραμμή. Αυτό θέλει χρόνο. Υπολογίζουμε ότι θα είναι εφικτό να λειτουργήσει η Καλαμαριά στα τέλη του 2025».

Παράλληλα, επισήμανε πως έχει γίνει μια σημαντική έρευνα και για την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, ώστε μετά την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του κέντρου να βρεθούν οι πόροι και να γίνει μια επέκταση και προς εκείνη την πλευρά της πόλης. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.