Μετρό Θεσσαλονίκης: Δωρεάν τα πρώτα δρομολόγια - Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2024

Δωρεάν για τους επιβάτες αναμένεται να είναι τα πρώτα δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης, μέχρι οι Θεσσαλονικείς να προσαρμόζονται στη νέα συνθήκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται τα τελευταία δοκιμαστικά δρομολόγια, εν αναμονή της λειτουργίας του μετρό, που θα ανοίξει τις «πύλες» του στις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες, τοποθετούνται στους τοίχους των σταθμών του μετρό μεγάλοι πίνακες με τα αρχαιολογικά ευρήματα, που βρέθηκαν κατά την κατασκευή του έργου, τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν οι επιβάτες.

Μάλιστα, ανήμερα της έναρξης λειτουργίας του μετρό, το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα αποκαλύψει στο κοινό τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται η βασική γραμμή θα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και θα ακολουθεί τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία και Δελφών, ενώ θα καταλήγει στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, όπου θα συνδέεται με το αμαξοστάσιο Πυλαίας.

Ωστόσο, το βασικό δίκτυο θα διαφέρει από το μετρό της Αθήνας, που δεν διαθέτει:

  • 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, που είναι πλήρως κλιματιζόμενοι και θα κινούνται μόνον με συνοδό
  • συστήματα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού
  • σύστημα σηματοδότησης και ελέγχου CBTC (Communications-based train control) για την ασφάλεια των επιβατών μέσω της αποτροπής της πρόσκρουσης των συρμών

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.