Μέτρα προστασίας και δικαιοσύνη για να μην υπάρξει άλλη ένταση στην πόλη

Κώστας Πετρωτός12 Νοεμβρίου 2023

Το εύκολο (αλλά συνάμα και υποκριτικό) θα ήταν να μην ρίξουμε καθόλου την προσοχή μας σε γεγονότα που έχουν βαρύνει και πάλι την ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη και βάζουν στην πρίζα πολλούς ανθρώπους, ειδικά νέα παιδιά. Ωστόσο, επειδή υπάρχει κίνδυνος να βιώσουμε και άλλα άσχημα περιστατικά, οφείλουμε εδώ και τώρα να αναδείξουμε την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης στο να στέλνουν το μήνυμα ότι κάνουν τα πάντα για να εγγυώνται την ηρεμία, αλλά και την απονομή δικαίου στην πόλη.

Πριν από κάμποσες μέρες, υπήρξαν δύο οπαδικού χαρακτήρα επεισόδια, ένα σε μπαράκι στην περιοχή του Λευκού Πύργου και ένα στην περιοχή της Βούλγαρη που, σύμφωνα με τις αναφορές της Αστυνομίας, χτυπήθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ. 

Για το πρώτο δεν έχει γίνει καμία σύλληψη (έχει προκαλέσει ερωτηματικά από την πλευρά του συνηγόρου του θύματος το γεγονός ότι κάποιοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι με διαφόρων ειδών πολεμοφόδια στο κέντρο της πόλης), για το δεύτερο υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία και έχουν γίνει προφυλακίσεις εννιά οπαδών του Αρη, ενώ τρεις οπαδοί του Δικεφάλου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με όρο να μην πηγαίνουν σε ματς κάθε τμήματος του ΠΑΟΚ

Και υπάρχουν και οι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ που χτυπήθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, για τους οποίους εκκρεμεί η απολογία. Αστυνομία και Δικαιοσύνη πρέπει να «τρέξουν» την έρευνα και όλη την προβλεπόμενη διαδικασία, με τις ταχύτητες που το είχαν κάνει και στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη, ακριβώς για να περάσει ένα αυστηρό μήνυμα και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη και τις ιατρικές γνωματεύσεις για τους τραυματίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θα διαπιστώσουμε πόσο σοβαρά ήταν τα περιστατικά.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ, θα πρέπει να πάρει άκρως αποτελεσματικά μέτρα για να μην συμβεί το παραμικρό κατά την μετακίνηση οπαδών στα γήπεδα (σήμερα παίζουν ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός και την ίδια ώρα Αρης-Παναθηναϊκός στο Παλέ), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την άλλη εβδομάδα υπάρχει και το ΠΑΟΚ-Αρης στο μπάσκετ. Το γήπεδο του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης και το σημειώνουμε αυτό γιατί προκαλεί εντύπωση που ο επίσημος Αρης (σ.σ. ανακοίνωση κιτρινόμαυρης ΠΑΕ) αντιμετώπισε με έκπληξη το γεγονός ότι οπαδοί του Δικεφάλου κινούνταν σε αυτή την περιοχή, επιστρέφοντας από παρακολούθηση αγώνα ποδοσφαίρου σάλας στην Μίκρα, ενώ μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ, του Αρη και του Ηρακλή, υπάρχουν συνεχώς στην πόλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.