Μετέωρα: H ποινή για τον δημόσιο υπάλληλο που πήρε αναρρωτική άδεια... 13 ετών

Metrosport Team08 Ιουνίου 2024

Σάλο φαίνεται πως έχει προκαλέσει η επιλογή ενός δημοτικού υπαλλήλου από τα Μετέωρα να μην εμφανιστεί στη δουλειά του για 13 ολόκληρα χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νέος δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, ξεκίνησε ελέγχους στις υπηρεσίες του Δήμου για να διαπιστώσει ποιοι δεν έρχονται στη δουλειά τους.

Τότε, διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος που αγνοείτο για συνολικά... 13 χρόνια, λόγο αναρρωτικής άδειας, επέστρεψε κανονικά για δουλειά.

Μιλώντας στο Τώρα Μαζί και στο OPEN νομικός και μέλος του ΑΣΕΠ, Παναγιώτης Καρατσούλης, σημείωσε ότι όταν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν πηγαίνει στη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται η ποινή της απόλυσης.

«Είναι πολύ αυστηρές και συγκεκριμένες οι προβλέψεις του δημοσιουπαλληλικού κώδικα για το πότε και πόσο μπορεί να πάρει κανείς αναρρωτική άδεια. Πώς γίνεται η διακρίβωση, έαν έχει κάποιο μόνιμο πρόβλημα.

Το Δημόσιο μπορεί να ζητήσει να πάρει πίσω τα λεφτά του, τώρα τι θα πάρει και αν θα πάρει είναι άλλη κουβέντα. [...] Ωστόσο ευθύνη έχει πρώτα ο ίδιος ο υπάλληλος, έπειτα ο άμεσα προϊστάμενος του. Δηλαδή, αν υπήρχε προϊστάμενος τμήματος που έλεγχε την παρουσία. Ευθύνη έχει ο διευθυντής, εάν υπάρχει και φυσικά ο Δήμαρχος», τόνισε ο κ. Καρατσούλης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.