Μεταγραφική «ακινησία» με ασόβαρη προετοιμασία

Δημήτρης Μπούζας14 Ιουνίου 2023

Ο χρόνος όπως και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις και αποδείξεις, δεν δίνουν πλέον τα περιθώρια να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του με ιδανικές συνθήκες. Για το στήσιμο της νέας ομάδας που εξαγγέλλουν οι υπεύθυνοι, οφείλουν να κινηθούν με αποτελεσματικό τρόπο, για να προλάβουν πιθανά αδιέξοδα, από τη στιγμή που η μαύρη τρύπα του ρόστερ είναι μεγάλη και ως εκ τούτου ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Με όση καλή διάθεση και αν έχεις, δύσκολα θα καταφέρεις την συγκεκριμένη στιγμή να σχηματίσεις, πολύ περισσότερο και να καταθέσεις, μια άποψη ασφαλή και αισιόδοξη για όσα αφορούν την μεταγραφική δραστηριότητα στον ΠΑΟΚ. Οι ενδείξεις και οι σχεδόν ελάχιστες αποδείξεις σε εμποδίζουν. Και ο ενδεχόμενος φόβος να πέσεις έξω, σε προειδοποιούν να είσαι περισσότερο προσεκτικός και ιδιαίτερα φειδωλός σε θετικούς χαρακτηρισμούς. Μια πρώτη ματιά σε οδηγεί σε διαπιστώσεις και στην εικόνα πως τίποτα σχεδόν δεν κινείται. Χωρίς αυτό βέβαια να σου επιτρέπει να αποκλείσεις την πιθανότητα ότι μπορούν να κινούνται αρκετά (αλλά σιωπηρά) προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ωστόσο η καταχνιά και η θολούρα είναι μεγάλες. Μεταγραφική ακινησία και αντίστοιχη αναποτελεσματικότητα; 

Ίσως. Στεγανά απροσπέλαστα; Από καρδιάς ευχόμενοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συμβαίνει ειλικρινά αυτό το τελευταίο. Μέσα λοιπόν από αυτήν την γενική επιφύλαξη και την ορατή δια γυμνού οφθαλμού αβεβαιότητα, επιλέξαμε να σταθούμε σε κάποιες λίγες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, από τις οποίες μπορείς με λίγη να προσπάθεια να βγάλεις συμπεράσματα, τα οποία με την σειρά τους θα σε οδηγήσουν δυστυχώς και σε κάποιες ανήσυχες σκέψεις. Διαβάζοντας προσεκτικά τα όσα διακινούν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ, φίλα προσκείμενοι προς τον «όλο οργανισμό» (σιτιζόμενοι, αφελείς και καθοδηγούμενοι) όντας πολύ κοντά στη διοίκηση, στον κόουτς και στον τεχνικό διευθυντή, αντλείς προθέσεις αλλά και σχηματίζεις άποψη ότι δεν υπάρχει ένας ξεκάθαρος και συντονισμένος σχεδιασμός ανασυγκρότησης. 

Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της. Τα κενά είναι πολλά και μεγάλα. Το ίδιο αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα έστω και σαν σενάριο, η προσέγγιση ονομάτων παικτών υψηλού επιπέδου, που είναι απαραίτητοι. Μέχρι στιγμής δεν κουνιέται φύλλο. Και να ήταν μόνο αυτό; Μέσα σε αυτήν την μεταγραφική ακινησία διακινούνται δημοσιεύματα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ανοιχτός και σε πωλήσεις! Δειλά – δειλά ξεκίνησαν με τον Νάρεϊ, προσέθεσαν και τον Ζίβκοβιτς και χωρίς να καταλάβουν ότι προκαλούν τον κόσμο με αυτή την τακτική, με μεγάλο θράσος όχι δεν αντιδρούν στα περί πωλήσεων παικτών, αλλά και τα δικαιολογούν. 

Θα παρακολουθήσατε σίγουρα το τελευταίο διάστημα σειρά δημοσιευμάτων επίμονων που αφορούσαν ή μάλλον κατά κάποιο τρόπο επιζητούσαν επίμονα την παραμονή του Μπράντον Τόμας στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν από τις παράλογες απαιτήσεις του. Ο χρόνος που κύλησε παρουσίαζε μια επιμονή – δημοσιογραφική – χωρίς προηγούμενο. Ακόμη και μετά το γκάλοπ του «Metropolis 95,5» που ζητούσε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να επιλέξει μεταξύ Κρμέντσικ και Μπράντον, το οποίο ήταν συντριπτικό σε βάρος του Ισπανού (75% Κρμέντσικ – 25% Μπράντον Τόμας). Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα το ένα πίσω από το άλλο με παρεμφερείς τίτλους, γέμιζαν όλο τον χώρο του μεταγραφικού ενδιαφέροντος για τους ΠΑΟΚτσήδες με την περίπτωση αυτή. Τελικά τα κατάφερε το γνωστό συστηματάκι. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν ξέρουμε πως υποδέχθηκαν μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες για τον ΠΑΟΚ, να αναγγέλλεται ως πρώτη μεταγραφή η παραμονή, ακόμη και ως δεύτερη λύση, ενός παίκτη της αξίας και του διαμετρήματος του Μπράντον Τόμας. Παράλληλη περίπτωση επιμονής και στήριξης του επίσης δευτεροκλασάτου Νάσμπεργκ, του οποίου η εμμονική υποστήριξη, οδήγησε στο περιθώριο και στην αποδόμηση ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας (Μιχαηλίδης). Πάμε όμως παρακάτω ελπίζοντας όπως προαναφέραμε στον χρόνο που θα κυλήσει και σε όσον απομένει, να δούμε τελείως διαφορετικές εικόνες με προθέσεις και αποφάσεις, σύμφωνες με την κρισιμότητα της κατάστασης και αντίστοιχες με τις εξαγγελίες των υπευθύνων της πιο καθοριστικής μεταγραφικής περιόδου των τελευταίων ετών. 

Βέβαια οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως αυτή μεταγραφική βραδυπορία και μέχρι στιγμής αναποτελεσματικότητα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της όποιας ελπίδας υπήρχε για μια σοβαρή προετοιμασία. Όπως επίσης και να τονίσουμε ότι μια δεύτερη ανανέωση τύπου Μπράντον Τόμας (ανοιχτό το ενδεχόμενο και για Μουργκ;) δεν θα την αντέξει και ο πλέον μεγαλόθυμος ΠΑΟΚτσής.

ΥΓ1: Οι ΠΑΟΚτσήδες και με το δίκιο τους αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε εάν το θωρακισμένο αυτοκίνητο του δολοφονημένου μαφιόζου, ήταν της ιδιοκτησίας του Ιβάν. Θα είχαμε σίγουρα πανελλήνια εξέγερση όλων των ΜΜΕ και τώρα… άκρα του τάφου σιωπή. Ακόμη και στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε στο συγκεκριμένο θέμα και για την σοβαρή αυτή υπόθεση, έγιναν αρκετές ερωτήσεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές από ΠΑΟΚτσήδες, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν αναπάντητες. Μερικοί μάλιστα «την έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια.

ΥΓ2: Διαβάσαμε ότι το θέμα Βιεϊρίνια είναι σε εκκρεμότητα. Και ότι όλα θα εξαρτηθούν ίσως από ένα τηλεφώνημα. Αυτό που αναμένεται να γίνει ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο και στον εμβληματικό αρχηγό (φωτο). Ελπίζουμε ότι και αυτή τη φορά ο Ιβάν θα εκτιμήσει, όπως το έκανε κόντρα σε όλους που αγωνίστηκαν να εξοντώσουν αυτόν τον σπουδαίο παίκτη στο παρελθόν, την προσφορά του μέχρι τώρα, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που μπορεί να δώσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα η παρουσία του, στο οποιοδήποτε πόστο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.