Μεταγραφές στα «θέλω» του Λουτσέσκου: Εμπειροι και δοκιμασμένοι σε καλό επίπεδο

Κώστας Πετρωτός19 Ιουνίου 2023

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ, ωστόσο, είναι πλέον σαφής μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, το πρώτο στην συνεργασία Λουτσέσκου-Μπότο. Κατ’ εντολή του Ιβάν Σαββίδη, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής διαπραγματεύεται με παίκτες που εκπληρώνουν στο ακέραιο τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε άμεσα τέσσερις μεταγραφές έμπειρων και ποιοτικών παικτών για να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τον κορμό που έχει δημιουργηθεί στην σεζόν που ολοκληρώθηκε και ακριβώς πάνω σε αυτή την λογική δουλεύει ο ΠΑΟΚ.

Φέτος, δεν υπάρχει στόχευση να δοθούν χρήματα για αγορές νεαρών παικτών, όπως συνέβη με τα 3+ εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί για τον Φιλίπε Σοάρες, τα 1,8 για τον Κουαλιάτα και τα 2 για τον Κοτάρσκι, εκ των οποίων μόνο τα τελευταία έχουν αποδώσει καρπούς, τουλάχιστον ως τώρα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει να φέρει παίκτες με καλά συμβόλαια:

1,3 -τελικά- παίρνει στην Σαμπντόρια ο Γκαμπιαντίνι και ο Δικέφαλος του προσφέρει 1,5, οι ετήσιες απολαβές του Ντάλμπερτ στην Ίντερ ήταν στο 1,2 εκατ. ευρώ και του Μεϊτέ στην Μπενφίκα 1,5, με τον Γαλλοϊοβριανό, μάλιστα, να ζητά 1,8 εκατομμύρια ευρώ προς το παρόν από τον ΠΑΟΚ.

Η διαφορά στην λογική με την οποία κινείται αυτό το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές είναι εμφανέστατη. Ψάχνει έτοιμους και με καλά συμβόλαια, όπως είχε κάνει και το 2016 όταν είχε στηθεί η ομάδα που πήρε το νταμπλ.

Όλα αυτά, βέβαια, με μία υποσημείωση: Να μην μείνουν ως κινήσεις στα χαρτιά μόνο, αλλά και να μετουσιωθούν σε απτές συμφωνίες και μάλιστα στο σωστό χρόνο. Γιατί είναι κομβικής σημασίας το να αποκτηθούν φορ, εξτρέμ, χαφ και αριστερός μπακ πριν η ομάδα φύγει στο Τέχελεν της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.