Μεταγραφές ΠΑΟΚ: Δεν αρκεί το μπόλιασμά τους… Χρειάζεται και το κάρπισμά τους!

Αρις Νικολάκης16 Οκτωβρίου 2023

Λοιπόν, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με Ατρόμητο εντός, Αμπερντίν κι ΑΕΚ εκτός. Και κλείνει τον Οκτώβριο. Ο Νοέμβριος ανοίγει με Ολυμπιακό εκτός. Και συνεχίζει με Αμπερντίν εντός, Παναιτωλικό εντός και Πανσερραϊκό εκτός. Αυτά αφού υπάρξει διακοπή για τον αγώνα Ελλάδα- Γαλλία (Τρίτη 21 Νοεμβρίου).


Στην Ελλάδα στόχος είναι η μη απώλεια ή η ελάχιστη απώλεια βαθμών στα ντέρμπι της Αττικής. Αν κι η ισοπαλία σε Νέα Φιλαδέλφεια και Πειραιά βολεύει τους γηπεδούχους κι ουχί τον φιλοξενούμενο. Εν τούτοις λέμε πως για τον ΠΑΟΚ, τον φιλοξενούμενο δηλαδή, το μη χείρον, βέλτιστον. Έτσι όπως τα έκανε, έτσι είναι στο Πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη στόχος είναι με δυο νίκες κόντρα στην Αμπερντίν να παραμείνει ορατή - δια γυμνού οφθαλμού - η πρωτιά στον Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Και θα πάει στην Φρανκφούρτη για δυο αποτελέσματα. Με ευκταία τη νίκη φυσικά, εκεί. Απευκταία την ήττα . Και την ισοπαλία με την Άϊντραχτ επίσης, ως το μη χείρον , βέλτιστον.

Για να επιτύχει ο ΠΑΟΚ αυτούς τους στόχους πρέπει, να αυξήσει την απόδοση ισχύος του. Και για να αυξήσει την απόδοση ισχύος, πρέπει να αυξήσουν την απόδοση ισχύος τους οι τελευταίες μεταγραφές του. Ναι, το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Το αναφέρουμε άλλη μία αν κι… Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αύξησης απόδοσης ισχύος. Με δυο λόγια; Είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Πέραν όλων των άλλων αγωνιστικών θεμάτων, υφίσταται και το θέμα τη κόπωσης. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μέσα στο κατακαλόκαιρο την προετοιμασία. Στις 27 Ιουλίου μπήκε επίσημα σε αγωνιστική δράση κόντρα στην Μπεϊτάρ. Τράβηξαν πολύ, πάρα πολύ κουπί τα περυσινά, με την καλή έννοια, υπόλοιπα. Οι εφετινές προσθήκες λίγο, πολύ λίγο. Κι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον, υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων. Θέλει από όλους στο ρόστερ του πολύ κουπί, πάρα πολύ κουπί!

Ως εκ τούτων δε είναι λαθεμένη η αναφορά μας σε θέμα κόπωσης των παλαιότερων (χρονολογικά, έτσι;) παικτών. Το γνωρίζει καλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν το λέμε εμείς. Οι επιλογές του σε φαρδιές, πλατιές αλλαγές στις ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, το λένε. Δε γίνεται κι αλλιώς. Μονόδρομος σκέψης και πράξης είναι κι αυτός.

Για να καταλήξουμε ως συνήθως, στην τεράστια ανάγκη απόδοσης πραγματικής ισχύος από τις τελευταίες μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Ήδη πάντως, στους τελευταίους αγώνες καταγράφθηκαν σημαντικά σημάδια προς τούτο. Δεν αρκούν βέβαια, τα σημάδια. Αφήστε που ο χρόνος λειτουργεί αδυσώπητα κατά του ΠΑΟΚ. Κι έχει πληρώσει ακριβά την έλλειψη χρόνου για τον μπόλιασμα των τελευταίων μεταγραφών στον κορμό της ομάδας τους. Με απόλυτα δική του ευθύνη για την καθυστέρηση.

Εμείς πάντως θεωρούμε, πως οι χαμένοι βαθμοί με ΟΦΗ κι Άρη οφείλονται, σε μεγάλο ποσοστό, στην έλλειψη βοήθειας από τις τελευταίες μεταγραφές. Επιμένουμε σε αυτήν τη θεωρία μας. Οι βαθμοί με τον Παναθηναϊκό δε χάθηκαν. Δωρίσθηκαν! Όλα κι όλα…

Κι εάν τώρα, μάς ρωτήσετε, τι πράττει ο Ρουμάνος προπονητής περί τούτων. Θα σας απαντήσουμε: Προσεύχεται για τους απόντες διεθνείς, να επιστέψουν υγιείς. Και πασχίζει για τους παρόντες, να καταστούν απόλυτα ετοιμοπόλεμοι. Ιδιαίτερα δε, με τις εφετινές προσθήκες; Ο χρόνος κυλά. Επιμένουμε. Οι συνθήκες δεν καθιστούν ζωτικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ, μόνον το μπόλιασμα τους. Καθιστούν ανάλογης σημασίας και το κάρπισμα τους…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.