Μεταγραφές: Οι top ελεύθεροι κεντρικοί αμυντικοί της αγοράς

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2024

Το μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται και είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που αναζητούν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη. Υπάρχουν εκείνοι που χρειάζεται να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς οι απαιτήσεις είναι υψηλές και εκείνοι που μπορεί να μην χρειαστεί να δαπανήσεις πολλά αλλά θα προσθέσεις ποιότητα στο ρόστερ σου. 

Το metrosport.gr έριξε μια ματιά στη λίστα με τους καλύτερους ελεύθερους κεντρικούς αμυντικούς και σας τους παρουσιάζει. Στη λίστα αυτών που ψάχνει είναι φυσικά και ο ΠΑΟΚ μετά το όχι του Χατζηδιάκου.


Ο Ζοέλ Μάτιπ διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να αγωνισθεί και στις δυο θέσεις των στόπερ αλλά και ως αμυντικό χαφ. Η αξία του στο transfermarkt υπολογίζεται στα οχτώ εκατομμύρια ευρώ και ο ίδιος έχει εμπειρία από τα γερμανικά και αγγλικά γήπεδα.


Μια ακόμη δαπανηρή αλλά συνάμα ποιοτική επιλογή είναι ο Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός αμυντικός διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του και αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Φυσικά, η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη και μπορεί να είναι 38 αλλά αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για κάθε άμυνα. 

Ο μόλις 28χρονος Μάρλον υπολογίζεται περίπου στα πέντε εκατομμύρια. Είναι μόλις 28 ετών, μπορεί να αγωνισθεί και στις δυο θέσεις των στόπερ. Είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς αλλά το βιογραφικό του μόνο απαρατήρητο δεν περνά. 

Φυσικά, ο Ματς Χούμελς αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για το κέντρο άμυνας. Ο 35χρονος έχει πλούσιες εμπειρίες από τα γερμανικά γήπεδα, ευρωπαϊκές παραστάσεις και αναζήτησε τον επόμενο σταθμό της πορείας του. Η Ρόμα άρπαξε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της. 

Οι παραπάνω λύσεις είναι φυσικά δαπανηρές αφού οι παίκτες μπορεί να είναι ελεύθεροι αλλά το βιογραφικό τους επιτρέπει να ανεβάσουν το κασέ τους. Υπάρχουν και λύσεις αξιόπιστες και με λιγότερα χρήματα. 

Mια περίπτωση είναι του Αντάμα Σουμαόρο, ο οποίος μπορεί να αγωνισθεί στο κέντρο άμυνας αλλά και στο δεξί άκρο. Έχει αγωνισθεί σε Γαλλία και Ιταλία και τον Ιούλιο έλυσε τη συνεργασία του με τη Μπολόνια. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια. 

O 33χρονος Λίαμ Κούπερ αποχαιρέτησε τη Λιντς και με χρηματιστηριακή αξία ίση με του ενός εκατομμυρίου ψάχνει την επόμενη ομάδα που θα τον εμπιστευτεί. 

Ρενάτο Γκοΐκοβιτς διανύει το 28ο έτος της ηλικίας του και είναι διεθνής με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αγωνίζεται και στις δυο θέσεις στο κέντρο της άμυνας και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 1.20 εκατομμύρια ευρώ. 

Mια ακόμη επιλογή είναι ο Γιασέρ Χαμέντ, ο οποίος διανύει το 26ο έτος της ηλικίας του και έχει αγωνισθεί σε Ισπανία, Σαουδική Αραβία και στην Αίγυπτο.

Φυσικά, υπάρχουν και επιλογές με ελληνικό πρόσημο καθώς ο Άνταμ Τζανετόπουλος είναι ελεύθερος όπως και ο Παμ Αμπού Σισέ. Και φυσικά ο Κώστας Μανωλάς...

Να θυμίσουμε πως  το μεταγραφικό παζάρι για τους ελεύθερους παίκτες κλείνει την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου.

πηγή φωτογραφιών: transfermarkt

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.