Μεταγραφές εφετινές… Καιρός για δικαίωση και δική τους και του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης13 Οκτωβρίου 2023

Τι να λέμε, τώρα; Ο ΠΑΟΚ έφθασε στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ με τις πλάτες περυσινών παικτών του. Κατά κανόνα, τουλάχιστον. Και τούτο για να μην αδικήσουμε τον Ραχμάν Μπάμπα, την εξαίρεση. Ο Γκανέζος «φίλος που ‘ρθε πάλι, απ’ τα παλιά» κατέστη με το «καλημέρα», πυλώνας του ΠΑΟΚ.

Εδώ βέβαια, μην σπεύσετε – σας παρακαλούμε – να μας θυμίσετε την εξ αρχής παρουσία του Γουίλιαμ Εκόνγκ. Δεν τον ξεχάσαμε. Δε θεωρούμε απλά, πως βοήθησε στους προκριματικούς του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν μπορούσε, να βοηθήσει θέλοντας εύλογα, χρόνο προσαρμογής. Ίσως πάντως, χωρά στην εξαίρεση κι ο Χάρης Τσιγγάρας. Δεν ανήκε πέρυσι, στο πλήρωμα προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Δε συμμετείχε στα αλλεπάλληλα ναυάγια. Δεν στιγματίσθηκε από αυτά.

Όλοι οι υπόλοιποι στιγματίστηκαν. Όλοι τους αμάρτησαν πέρυσι ως υπεύθυνοι κι υπόλογοι για τα αλλεπάλληλα ναυάγια του ΠΑΟΚ. Όλοι τους μεν, αλλά μαζί δε, με όλα εκείνα τα βαρίδια στα οποία επέμενε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και τον πήραν στο λαιμό τους. Ας πρόσεχε.

Κι έρχονται εφέτος όλοι αυτοί, προπονητές και παίκτες κι αποστομώνουν τον κόσμο. Φυσικά κι εμάς. Ποιος θεωρούσε, πως με τα περυσινά υπόλοιπα (συν τον Ραχμάν Μπάμπα ουσιαστικά και τον Γουίλιαμ Εκόνγκ τυπικά…) ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ; Εμείς απαντούμε, ουδείς!

Ο ΠΑΟΚ έφθασε στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ χάρη στην… αναπτέρωση Ζίβκοβιτς, Σβάμπ, Κεντζιόρα,Τόμας, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, Τάισον ακόμη και Κωνσταντέλια, Κοτάρσκι. Αυτοί εξαγνίσθηκαν μερικώς για τις περυσινές αμαρτίες τους βουτώντας στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», του Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δική τους αναπτέρωση και το πέταγμα τους ψηλά, εφέτος… Καθώς πέρυσι με κομμένα δεν πετούσαν, σερνόταν… Διέψευσε τη γενική εντύπωση καταστροφής του ΠΑΟΚ με τα περυσινά υπόλοιπα.

Οι τελευταίες μεταγραφές - για να τα λέμε τα πάντα - όλα δεν ήταν δυνατόν, να βοηθήσουν. Τούτο φυσικά, καθώς έγιναν με σοβαρή καθυστέρηση. Ήθελαν χρόνο μπολιάσματος.

Ως εκ τούτων και για τη συγκεκριμένη ευστοχία του ΠΑΟΚ – είναι κλασσικός στόχος του η πρόκριση σε ευρωπαϊκούς Ομίλους – οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε και να αποδώσουμε εύσημα σε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Με τη συγκεκριμένη ευστοχία (και μόνον, έτσι;) αποστόμωσαν (επί του παρόντος, τουλάχιστον, έτσι;) τον κόσμο. Κι εμάς βεβαίως, βεβαίως, Επιμένουμε!

Ελάτε όμως, που η αγωνιστική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Συνεχίζεται και στο Πρωτάθλημα. Έρχεται και το Κύπελλο. Υπάρχει και το Κόνφερενς Λιγκ….

Οι ίδιοι προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, οι περυσινοί, με ελάχιστη βοήθεια από τους εφετινούς, δεν τα κατάφεραν ανάλογα καλώς και στο Πρωτάθλημα! Έχασαν… Δώρισαν. εάν θέλετε επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες. Έμεινε πίσω ο ΠΑΟΚ. Κυρίως, επειδή δεν πήρε τις προσδοκώμενες βοήθειες από τις εφετινές μεταγραφές του. Δεν αρκούσε η βοήθεια του Ραχμάν Μπάμπα κι η μερική προσαρμογή του Γουίλιαμ Εκόνγκ. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν και χρειάζεται σημαντική βοήθεια από Ντεσπότοφ, Σαμάτα, Οζντόεφ και Μεϊτέ. Με αυτή θα αλλάξει επίπεδο. Είναι μεταγραφές από τα πάνω ράφια, βλέπετε. Είναι καιρός τους να δικαιώσουν εαυτούς και ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.