Μετά τον Σλαφτσάκη ο Άρης κλείνει... κοντό και ψηλό

Metrosport Team15 Ιουλίου 2023

Η ΚΑΕ Αρης ανακοίνωσε χθες την επιστροφή του Διαμαντή Σλαφτσάκη με συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων καθώς όμως αυτή η συμφωνία ήταν δεδομένη από την περασμένη εβδομάδα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αμερικανική αγορά όπου ο Γιάννης Καστρίτης περιμένει δύο απαντήσεις.

Η πρώτη αφορά τη θέση του back up σέντερ καθώς ο προπονητής του Αρη βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τρεις παίκτες , ζυγίζοντας παράλληλα τα οικονομικά δεδομένα των τριών περιπτώσεων. Ο Γιάννης Καστρίτης θέλει να «τελειώσει» αυτή την υπόθεση το αργότερο μέχρι αύριο καθώς έχει διαπιστώσει την ένδεια επιλογών αλλά και απαιτήσεις οι οποίες είναι δυσανάλογες της αξίας των παικτών. Πληροφορίες της σημερινής «Μ» αναφέρουν πάντως ότι προσανατολίζεται σε νεαρό Αμερικάνο ο οποίος φέτος αποφοίτησε από αμερικανικό πανεπιστήμιο και ο οποίος διακρίνεται για την αθλητικότητά του. Πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στο physical παιχνίδι, με τρομερή ικανότητα στο ριμπάουντ και στο τελείωμα των φάσεων σε alley oop φάσεις αλλά και αντίστοιχη αδυναμία στο σουτ από κοντινή απόσταση. 

Αυτός είναι ο ένας ενδοιασμός και ο δεύτερος με το γεγονός ότι πρόκειται για «άγουρο» παίκτη ο οποίος θα δεν έχει να επιδείξει άλλη επαγγελματική συνεργασία. Αν ωστόσο, δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια συμφωνία περί των 50-55 χιλιάδων δολαρίων ως ετήσιες απολαβές, αυτομάτως θα τρέξει τις διαδικασίες για την απόκτησή του. Κι αυτό διότι ήδη έχουν χαθεί δύο περιπτώσεις ψηλών με τους οποίους ο Αρης είχε φτάσει μια ανάσα από την τελική συμφωνία. Ο ένας προτίμησε την ιταλική Σκαφάτι και ο δεύτερος την προσεχή αντίπαλο του Αρη, την Ούλμ.

Ο λόγος που ο Καστρίτης δεν θέλει να διαθέτει περισσότερα χρήματα για τον back up σέντερ είναι ξεκάθαρος και σχετίζεται με το ποσό που θέλει να έχει στη διάθεσή του για να κλείσει τους τρεις βασικούς γκαρντ. Πληροφορίες της σημερινής «Μ» αναφέρουν εξάλλου ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με combo αλλά και shooting guard και περιμένει την αυριανή ολοκλήρωση του Summer League ούτως ώστε να ξέρει αν κάποιος, από τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν, έχει πιθανότητες εξασφάλισης two way contract με ομάδα του ΝΒΑ. Αναλόγως αυτής της προοπτικής θα διαμορφωθούν ρεαλιστικές πιθανότητες προσέγγισης παικτών για τους οποίους ήδη έχει γίνει προεργασία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.