Μετά την διακοπή, επιστροφή στην μπόχα από τα «στημένα»

Δημήτρης Μπούζας20 Οκτωβρίου 2023

«Διακοπές τέλος και τα κεφάλια μέσα». Για καλό και για κακό ωστόσο, προμηθευτείτε και μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, προκειμένου να προστατευτείτε από την μπόχα που επικρατεί στον χώρο και η οποία τώρα τελευταία είναι ιδιαίτερα έντονη, μετά και από τις νέες εξελίξεις.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις προστιθέμενες στις παλιές, διογκώνουν το μέγεθος του προβλήματος, με τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα της εικόνας που έχουν: «Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ή παγετώνας συγκαλύψεων; Οι θεσμικοί φορείς στην προκειμένη περίπτωση - η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία – δια του προέδρου της κυρίου Μπαλτάκου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα όσα τραγικά επιχειρήθηκαν ώστε η χιονοστιβάδα να μεταλλαχθεί σε παγετώνα συγκαλύψεων, δεν δίστασαν να προβούν σε σκανδαλώδεις και αναξιοπρεπείς ακροβασίες. Αναφερόμαστε όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί, σε μια ολοφάνερη και κατάπτυστη προσπάθεια να διασωθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο συγκεκριμένοι παράγοντες και οι ομάδες τους, από τις συνέπειες της εγκληματικής και διαιωνιζόμενης δράσης τους.

Παράγοντες πραγματικοί γκάνγκστερ. Μαφιόζοι με όλη τη σημασία της λέξης. Δον Κορλεόνε με καρτέλ στην καρδιά του ποδοσφαίρου μας, αλλά και άλλων αθλημάτων. Ο παράνομος και βρώμικος στοιχηματισμός και το ξέπλυμα χρήματος διάβρωσαν τα πάντα. Γνωστά ονόματα. Το ίδιο γνωστό όμως είναι και το αποτέλεσμα της επίμονης και τεκμηριωμένης έρευνας των ευρωπαίων, οι οποίοι αποκάλυψαν το τι γινόταν τόσα χρόνια εδώ στην Ελλάδα. Οι τελευταίοι προειδοποίησαν αρχικά ως όφειλαν και έστειλαν φακέλους με ευρήματα και αποδείξεις επιστημονικά στοιχειοθετημένες, ζητώντας συγχρόνως να επιβληθούν τα όσα επιτάσσουν οι κανονισμοί των διεθνών Ομοσπονδιών. Οι εδώ τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε.

Το κακό συνεχίστηκε, αλλά συγχρόνως όμως και εξόργισε τους ευρωπαίους. Την δεύτερη φορά ήρθαν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Πίεσαν την ΕΠΟ αλλά και την Κυβέρνηση να εφαρμόσουν τον νόμο. Στριμώχτηκε λοιπόν ο κύριος πρόεδρος. Για αυτόν όμως όπως αποδείχθηκε αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να θυσιάσει την θεσμική του αξιοπρέπεια και να πετάξει στα σκουπίδια την ευθύνη που είχε απέναντι και στους ξένους αλλά και στους Έλληνες. Διέπραξε κάτι το αδιανόητο.

Αλλοίωσε τις υποχρεώσεις που όφειλε να υπερασπιστεί και να σεβαστεί. Κατέφυγε σε μία εκτροπή η οποία ούτε λίγο – ούτε πολύ, έδινε συγχωροχάρτια και άσυλο στην «GREEK MAFIA» του ποδοσφαίρου μας, διασώζοντας έτσι ονόματα (που ήδη είναι γνωστά) όπως και τις ομάδες τους από τον υποβιβασμό. Ποιος ο λόγος; Ας βγει ο ίδιος να μας το πει. Δυστυχώς όμως για αυτόν, έχουν δημόσια κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες για την όλη ιστορία και ο κόσμος μπορεί άνετα να κάνει συγκρίσεις και να βγάλει συμπεράσματα. Όπως όμως επίσης δυστυχώς για αυτόν αλλά και τους προστατευόμενους του, αυτήν την φορά τα πράγματα ακολούθησαν έναν πολύ σοβαρό δρόμο σε επίπεδο δικαιοσύνης. Ανέλαβε πλέον επισήμως και δημοσίως ο Άρειος Πάγος να καθαρίσει την ήρα από το σιτάρι. Έτσι, ελπίζουμε να δούμε και κάποιους φακέλους σε εισαγγελικά γραφεία που έχουν τρία δάχτυλα σκόνη πάνω, να βγουν στο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ασχέτως όμως από όλα αυτά, πάρτε για καλό και για κακό μια αντιασφυξιογόνο μάσκα όπως σας είπαμε στην εισαγωγή μας, γιατί από την Κυριακή έχουμε πρωτάθλημα. Και το σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι συγκρούονται οι ομάδες της «ανίερης συμμαχίας», των οποίων τα αφεντικά (πανίσχυροι μιντιάρχες) φιλοδοξούν και έχουν υποσχεθεί να μοιράζονται ακριβοδίκαια τις όποιες εύνοιες και δικαιώματα, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στις επιχειρήσεις τους.

ΥΓ: Ήδη στην «Δίκη του OPEN» αποκαλύφθηκαν 25 αγώνες του 2023 που είναι ύποπτοι για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων μέσω στοιχηματικής απάτης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος ανέσυρε από το αρχείο 25 φακέλους της Sportradar, οι οποίοι θα διερευνηθούν εκ νέου, με βάση τα νέα στοιχεία που προκύπτουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.