Μετά την διακοπή επιστρέφει με «ενισχυμένο» το ρόστερ

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2023

Ευεργετική για τις περισσότερες βέβαια ομάδες η διακοπή, εξαιτίας των υποχρεώσεων του εθνικού μας συγκροτήματος. Ιδιαίτερα βολική πιστεύουμε ότι είναι για τις ελληνικές ομάδες, που έχουν τις επιπρόσθετες ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Ανάμεσα τους και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετώπιζε και ένα επιπλέον πρόβλημα. Αυτό των καθυστερημένων κινήσεων στην μεταγραφική περίοδο, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί ασφυκτικά ο χρόνος προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων. 

Είναι αλήθεια ότι εξ αυτού του προβλήματος, ο Λουτσέσκου υποχρεώθηκε να προχωρήσει αρκετές φορές σε ριψοκίνδυνα rotation, προκειμένου να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό που διέθετε, αποφεύγοντας να ρίξει στα βαθιά τους καινούργιους από την πρώτη στιγμή και βασιζόμενος μόνο στα βιογραφικά τους.

Πολύ προσεκτικά επέλεξε τον τρόπο και τον χρόνο συμμετοχής του καθένα. Ακόμη και στην περίπτωση του «πανέτοιμου» και χαρισματικού Βούλγαρου διεθνή Ντεσπόντοφ, προτίμησε να ακολουθήσει αυτό που ο ίδιος πίστευε ότι ήταν το σωστό. Ο Ρουμάνος κόουτς αναντίρρητα – σαφέστατα και εκ του αποτελέσματος – στα πολύ δύσκολα που είχε να αντιμετωπίσει μέχρι τώρα (βασικά εξαιτίας της καθυστερημένης μεταγραφικής ενίσχυσης), τα πήγε πολύ καλά.

Δικαιολογημένα εισέπραξε και τα εύσημα δημόσια από τον μεγαλομέτοχο, που του αναγνώρισε ότι διαχειρίστηκε άψογα την ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τη στιγμή αυτή ο Ρουμάνος κόουτς και οι παίκτες του παίρνουν ανάσες απαραίτητες. Η διακοπή ήταν κάτι που το χρειαζόντουσαν σε απόλυτο βαθμό. Ιδανική κρίνεται και η συγκυρία να έρθει «συντροφιά» με μια πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη. Ως εδώ λοιπόν όλα πάνε καλά. Μέχρι την επιστροφή ωστόσο, υπάρχει χρόνος προσέγγισης και διαχείρισης κάποιων περιπτώσεων, όπως επί παραδείγματι η ετοιμότητα τραυματιών και νεοαποκτηθέντων. Χαρακτηριστικότερη και κορυφαία η περίπτωση του Βραζιλιάνου Μάρκος Αντόνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή. Αν επιβεβαιωθούν, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του ευτυχή, γιατί κακά τα ψέματα με ενεργοποιημένο το «χρυσό δίδυμο» (του Βούλγαρου και του Βραζιλιάνου) ο ΠΑΟΚ ανεβάζει στροφές, ισχύ και επίπεδο. Με δυο λόγια, το ήδη υπάρχον ρόστερ προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις. Όπως βέβαια και άλλες διαστάσεις προσλαμβάνουν τόσο οι προσδοκίες, όσο και οι υποχρεώσεις. Μέσα ωστόσο στο πολύ καλό κλίμα, ένα συννεφάκι παραμένει ακόμη στον ουρανό της Τούμπας. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την «στραβή» που έγινε στο μεγάλο παιχνίδι και παραλίγο να τινάξει στον αέρα μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία. 

Αναφερόμαστε στον ανεγκέφαλο (πιθανότατα και προβοκάτορα) που σηκώθηκε ανενόχλητος και πέταξε το μπουκάλι, χωρίς κανείς από τους γύρω του να αντιδράσει ή να τον εμποδίσει. Απίστευτη και αδικαιολόγητη στάση για όσους έπρεπε την ίδια στιγμή να τον έχουν μπουζουριάσει και να τον έχουν παραδώσει στην αστυνομία. Επαναλαμβάνουμε, καμία αντίδραση. Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα με θάρρος και επιμονή καταγγέλλει τις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις, αναλαμβάνοντας δράση. Τους εντοπίζει, τους παραδίδει στην αστυνομία και οι πόρτες της «OPAP Arena» σφραγίζονται για αυτούς, μια για πάντα. Μήπως ήρθε η ώρα και πριν πάθει την μεγάλη ζημιά ο ΠΑΟΚ, να πρέπει να αλλάξει στάση η διοίκηση του;

ΥΓ: Έλαμψε προχθές ο νεαρός Βρακάς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β΄ με την ΑΕΚ Β΄, σκοράροντας ένα πανέμορφο τέρμα. Ίσως θα πρέπει ο Ραζβάν, όταν υπάρχει ευκαιρία, να του δώσει χρόνο συμμετοχής με τη μεγάλη ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.