Μεσι: Τα video games, η μαγειρική και η συλλογή από φανέλες

Metrosport Team08 Απριλίου 2023

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του αλλά φροντίζει σε κάθε αγώνα να μας υπενθυμίσει το ποσό αγαπά τη στρογγυλή θέα και το πάθος που κρύβει για εκείνη φαίνεται σε κάθε άγγιγμα του. Ο Αργεντινός μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και στο γαλλικό πρωτάθλημα. 

Τη φετινή χρονιά με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει σημειώσει 18 γκολ και έχει δημιουργήσει αλλά 17 σε 2.917 αγωνιστικά λεπτά. Ο 35χρονος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ωστόσο, εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μέσι έχει μια σειρά από χόμπι και ενδιαφέροντα που τον βοηθούν να χαλαρώσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του ώστε να πατήσει πιο δυνατός στο χορταρι.

Ένα από τα πιο γνωστά χόμπι του είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Μέσι είναι γνωστό ότι εχει στη διάθεση του μια μεγάλη ποικιλία βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των FIFA, Call of Duty και Grand Theft Auto. Μάλιστα, έχει παρουσιαστεί σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του franchise της FIFA, όπου είναι ένα από τα εξώφυλλα του παιχνιδιού. 

Αρέσκεται να παίζει βιντεοπαιχνίδια με τους συμπαίκτες του και τους φίλους του, χρησιμοποιώντας συχνά τις συνεδρίες του ως τρόπο να δεθεί και να οικοδομήσει συντροφικότητα εκτός γηπέδου.

 Μια άλλη τρέλα του είναι η συλλογή ποδοσφαιρικών στολών. Ο Μέσι έχει μια τεράστια συλλογή από ποδοσφαιρικές φανέλες από διάφορες ομάδες και παίκτες από όλο τον κόσμο. Είναι γνωστό ότι ανταλλάσσει φανέλες με άλλους παίκτες μετά από αγώνες και μάλιστα έχει ανταλλάξει με μερικές από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλήματος, όπως ο Βραζιλιάνος θρύλος Πελέ. 

Η συλλογή του Μέσι λέγεται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια και συχνά δωρίζει τις φανέλες του σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες για να βοηθήσει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για διάφορους σκοπούς.

Ο Αργεντινός είναι, επίσης, ένθερμος λάτρης της μουσικής. Έχει μιλήσει για την αγάπη του για διάφορα είδη μουσικής, όπως είναι το χιπ χοπ, η ρέγκε και η σάλσα. Παρακολουθεί μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ και έχει εντοπιστεί στο πλήθος σε εκδηλώσεις όπως το μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza στην Αργεντινή. Ο Μέσι έχει επίσης συνεργαστεί με μουσικούς σε πολλές περιπτώσεις, όπως όταν εμφανίστηκε σε ένα μουσικό βίντεο για τον Κολομβιανό τραγουδιστή J Balvin.

 Ο 35χρονος είναι μανιώδης αναγνώστης και είναι γνωστό ότι περνά τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας βιβλία για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Λέγεται ότι απολαμβάνει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, καθώς και βιογραφίες διάσημων ιστορικών προσώπων. Ο Μέσι είναι γνωστό ότι προτείνει βιβλία στους συμπαίκτες του, όπως όταν χάρισε στον συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρες ένα βιβλίο για τη ζωή του πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν.

Ένα άλλο χόμπι του Μέσι είναι να περνά χρόνο με την οικογένειά του. Ο Μέσι είναι αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας και συχνά περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τη σύζυγό του, Αντονέλα, και τα τρία παιδιά τους. Έχει μιλήσει για το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για αυτόν και πώς το να περνά χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα τον βοηθά να επαναφορτιστεί και να παραμείνει συγκεντρωμένος τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

 Τέλος, είναι επίσης δεινός μάγειρας και του αρέσει να πειραματίζεται με διαφορετικές συνταγές στην κουζίνα. Ο Μέσι είναι γνωστό ότι μοιράζεται φωτογραφίες από τις γαστρονομικές του δημιουργίες στα social media, ενώ κατά καιρούς έχει μαγειρέψει ακόμη και για τους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, του αρέσει να μαγειρεύει παραδοσιακά πιάτα της Αργεντινής, όπως το asado, ένα είδος μπάρμπεκιου δημοφιλές στην πατρίδα του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.