Μέση Ανατολή: Το σχέδιο της Ελλάδας για τη διάσωση 3.500 Ελλήνων

Παναγιώτα Απέργη05 Αυγούστου 2024

Στην κατάρτιση σχεδίου υπό τον φόβο γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που βρίσκεται σε επικοινωνία με τους χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επιφυλακή, διατηρώντας ανοικτές τις γραμμές έκτακτης ανάγκης, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει αίτημα απεγκλωβισμού ή επαναπατρισμού Ελλήνων.

Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκεται και η φρεγάτα «Κουντουριώτης», ώστε να συνδράμει σε επιχειρήσεις εάν καταστεί ανάγκη.

«Καμπανάκι» και NOTAM σε Λίβανο και Τεχεράνη

Στο μεταξύ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις παροτρύνσεις προς τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή.

Παράλληλα, τόσο ο Καναδάς όσο και η Γαλλία ζητούν από τους υπηκόους τους να «αποφεύγουν» τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή και, ιδιαίτερα, στο Ισραήλ και τον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, υπό τον φόβο ισραηλινό χτυπήματος κατά της Τεχεράνης, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε έκδοση ειδοποίησης αεροπορικών λειτουργιών, προκειμένου να μην κατευθυνθούν τα αεροπλάνα προς το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας.

Μάλιστα, η Τεχεράνη φαίνεται πως ακολούθησε την επίσημη διαδικασία για έκδοση NOTAM, υποδεικνύοντας σε πραγματικό χρόνο την τρέχουσα κατάσταση κάθε αεροναυτικής εγκατάστασης, υπηρεσίας και προχωρώντας σε έγκαιρη γνώση των δεδομένων που είναι απαραίτητα για τους αεροπόρους.

Παράλληλα, το ιρανικό ΥΠΕΞ κάλεσε πρεσβευτές και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί Κανί, ώστε να επιβεβαιωθεί η πρόθεση για αντίποινα κατά του Ισραήλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.