Μέση Ανατολή: Πύραυλος κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ!

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Σοβαρή κλιμάκωση στον πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο με στόχο τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ, δηλώνοντας ότι η υπηρεσία πληροφοριών είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία ηγετών και την ανατίναξη βομβητών και walkie talkie σε μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις στον Λίβανο τις τελευταίες εβδομάδες
Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε τον πύραυλο προς το Τελ Αβίβ (στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα) για να υποστηρίξει τη «γενναία και έντιμη αντίσταση» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και «για να υπερασπιστεί τον Λίβανο και τον λαού του». Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης επιβεβαίωσε ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο τα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.


Λίγο μετά ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε drone από τη Συρία. «Το UAV αναχαιτίστηκε... νότια της Θάλασσας της Γαλιλαίας. «Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε λίγο μετά ότι κατέρριψε τον πύραυλο, κοντά στη Ναφαχίγιε στον Λίβανο και οτι συνεχίζει να χτυπά εντός της χώρας, όπου οι νεκροί από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών ξεπερνούν τους 569, εν μέσω διεθνών φόβων ότι η σύγκρουση βρίσκεται στο χείλος μιας μεγάλης κλιμάκωσης.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν τις μάχες την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές. Το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Haaretz Ynet ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ στοχεύει τη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από το Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, αλλά ο πύραυλος αναχαιτίστηκε και δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.