Μέση Ανατολή: Οι Χούθι χτύπησαν με πυραύλους το κεντρικό Ισραήλ

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Σε καθεστώς επικίνδυνης κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων μπαίνει ξανά η Μέση Ανατολή μετά την μεγάλη πυραυλική επίθεση το πρωί της Κυριακής (15/9) που έπληξε το κεντρικό Ισραήλ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη. Πρόκειται για την πρώτη πρώτη φορά που οι Χούθι διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο από την 7η Οκτωβρίου του 2023 και τη στρατιωτική επίθεση του Τελ Αβίβ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αντάρτες Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους - εδάφους που έφθασε στο κεντρικό Ισραήλ για πρώτη φορά σήμερα και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

 «Υποχρέωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια σιωνιστές να τρέξουν στα καταφύγια για πρώτη φορά στην ιστορία του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των Χούθι Νασρουντίν Αμέρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στο Χ ότι υεμενίτικος πύραυλος έφθασε στο Ισραήλ αφού «20 πύραυλοι απέτυχαν να τον αναχαιτίσουν», λέγοντας ότι είναι μόνο «η αρχή».

Απειλεί με αντίποινα ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.

 «Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (...) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.