Μέγας ΠΑΟΚ στο Β' ημίχρονο, έχασε τη νίκη από την τύχη και τον Μαρτίνς

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Οκτωβρίου 2023

Ενας κακός στο πρώτο ημίχρονο ΠΑΟΚ, έγινε πολύ καλός στο δεύτερο και ήταν άξιος για τη νίκη, την οποία έχασε μόνο γιατί έτσι ήθελαν οι συγκυρίες, δηλαδή η φοβερή εύνοια της τύχης που συνεχώς απολαμβάνει ο Παναθηναικός, αλλά και ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς, που, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα, έμοιαζε με 12ο παίκτη του Παναθηναικού. Ενας διαιτητής που “έπνιξε” φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ και κάρτες σε βάρος παικτών του Παναθηναικού, ενώ “κιτρίνισε” ευχαρίστως παίκτες του ΠΑΟΚ και έκανε δώρα φάουλ στον Παναθηναικό. Το γεγονός ότι το 2-2 έγινε τέσσερα ακριβώς δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του πεντάλεπτου των καθυστερήσεων δεν μπορεί να αποτελεί, φυσικά, λογικό παράπονο του ΠΑΟΚ, αλλά η διαιτησία του Πορτογάλου είχε χρώμα και ήταν... καταπράσινο.

To πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναικό να γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού από την αρχή. Οι παίκτες του στριφογύριζαν συνεχώς έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, πλαγιοκοπούσαν, προσπαθούσαν να τρυπήσουν την άμυνα από τον άξονα, σέντραραν, σούταραν από όλες τις αποστάσεις, βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέσεις βολής πατώντας στα καρέ του ΠΑΟΚ και, με μία λέξη, υποχρέωσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να υποφέρουν στην κυριολεξία. Ο ΠΑΟΚ προσανατολίστηκε στο να οργανωθεί όσο μπορούσε καλύτερα στην άμυνα και να επιχειρήσει να επωφεληθεί με αντεπιθέσεις.

Το μας άρχισε με το σουτ του Τζοιύρισιτς στο δοκάρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν πήγαινε η μπάλα προς τα δίχτυα θα απέκρουσε ο Κοτάρσκι, καθώς ήδη με το πλονζόν που έκανε είχε καλύψει με το δεξί χέρι τη γωνία του. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην πρώτη από τις δύο καλές επιθέσεις που “έβγαλε” σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ωραίος συνδυασμός, η μπαλα δεξιά στον Ζίβκοβιτς, που σέντραρε, ο Κωνσταντέλιας έπιασε το τακουνάκι, απέκρουσε ο Μπρινιόλι και ο Μπράντον με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το VAR... ξεψείρισε τη φάση για δύο λεπτά, δεν “συνέλαβε” τελικά σε θέση οφ σάιντ τον Κωνσταντέλια κι έτσι το πεντακάθαρο έτσι κι αλλιώς γκολ “μέτρησε”. Ο Κοτάρσκι έκανε πολύ ωραία απόκρουση σε συρτό φαρμακερό σουτ του Κότσιρα κι ύστερα ήρθε η ισοφάριση. Τυπικά σκόρερ ο Παλάσιος, ουσιαστικά η... τύχη που συμμάχησε πάλι με τον Παναθηναικό. 

Δύο κόντρες της μπάλας ανάμεσα σε πράσινα και ασπρόμαυρα πόδια, κερδισμένα και στις δύο τα πράσινα, μετά σουτ του Παλάσιος και η μπάλα δοκάρι και μέσα. Με άλλα λόγια, το 1-1 έγινε με μια τριπλή καραμπόλα, αλλά, κακά τα ψέματα, το άξιζε το γκολ ο Παναθηναικός γιατί δεν έπαψε ούτε δευτερόλεπτο να το κυνηγάει παίζοντας τον ΠΑΟΚ όπως η γάτα το ποντίκι. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί πάλι αν αξιοποιούσε τη δεύτερη καλή επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα με μια εξαιρετική πάσα τον έβγαλε απέναντι στον Μπρινιόλι, εκείνος στοπάρισε με το στήθος και πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναικού. Ο ρέφερι σφύριξε φάουλ, για χέρι του Κωνσταντέλια στο κοντρόλ, αλλά ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα χέρι και αν ο Κωνσταντέλιας πετύχαινε το γκολ θα “μετρούσε” κανονικότατα.

Ο Παναθηναικός προσπάθησε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στάθηκε αδύνατο γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικός. Με περισσότερη ενέργεια, με περισσότερα τρεξίματα και, κυρίως, με περισσότερες καλές επιθετικές ενέργειες. Αφού ο Μπράντον έχασε μια καλή ευκαιρία και αφού “απάντησε” με μια δική του ο Παλάσιος, ο φορ του ΠΑΟΚ έπιασε ένα φοβερό σουτ αλλά η τύχη βοήθησε για δεύτερη φορά τον Παναθηναικό “στέλνοντας” την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο μετά, όμως, το υπέροχο κατά μέτωπον μπάσιμο του Τάισον, έδωσε την ευκαιρία στον Ζίβοκοβιτς με ένα εκπληκτικό σουτ να “γράψει” το 1-2. 

Ο Παναθηναικός δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα στην οποία κυριαρχούσε η μορφή του Κουλιεράκη, ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωτήρια σε μια κοντινή κεφαλιά του Γετβάι και αφού ο Σαμάτα σουτάροντας από καλή θέση άουτ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, ήρθε η τελευταία φάση του αγώνα και η μοιραία σέντρα που έδωσε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει με κεφαλιά Γερεμέγιεφ. Ηταν η μοναδική φάση στην οποία πήδηξε ο Κουλιεράκης αλλά δεν έφτασε την μπάλα και όμως “έγραψε”.

Ο Πορτογάλος διαιτητής έπαιξε καθαρά έδρα, “σπρώχνοντας” τον Παναθηναικό και βοηθώντας τον να μείνει ζωντανός μέχρι τη λήξη. Δικαιολογημένο το ξέςσπασμα του Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι και επιτέλους καιρός είναι να αντιδράσει και ο επίσημος ΠΑΟΚ διότι η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη. Ηδη το Πρωτάθλημα έχει υποστεί πολλές αλλοιώσεις...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.