Μεγάλος εφιάλτης για το λεκανοπέδιο το ενδεχόμενο μιας οπαδικής τζιχάντ

Δημήτρης Μπούζας15 Αυγούστου 2023

Τα είχαμε όλα «τα μαύρα και άραχνα» που λέει και ο θυμόσοφος λαός, τα οποία οδήγησαν στον χαμό του άμοιρου παλικαριού, αλλά δεν μας έφταναν. Έπρεπε στο κατόπι τους να ακολουθήσουν κι άλλα τρισχειρότερα! Ναι όπως το διαβάζετε: Τρεις φορές χειρότερα! Πριν ακόμη ταφεί το θύμα των νεοναζί φονιάδων, σε ένα ελληνικό γήπεδο (κατάμεστο) απλώθηκε προκλητικά, εμετικά και θρασύτατα, ένα τεράστιο πανό στη μνήμη του καταδικασθέντα για την δολοφονία νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Του πρώτου θύματος οπαδικής βίας στην Ελλάδα!

Στάδιο «Καραϊσκάκη», στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των γηπεδούχων η «εικόνα» της αθλιότητας, με την τιμή που αποδίδεται σε έναν δολοφόνο, περνάει σε όλα τα ελληνικά σπίτια (και μέσω τηλεόρασης). Κι αυτό χωρίς να ενοχλήσει απολύτως κανέναν. Ούτε τους παριστάμενους παράγοντες και οπαδούς, αλλά ούτε και τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας. Αδιανόητη ενέργεια όπως προαναφέραμε. Τα θεσμικά όργανα έκλεισαν τα μάτια τους. Το επικοινωνιακό μπλοκ με τα ΜΜΕ, να ελέγχουν απόλυτα την εξαφάνιση. Οι υποκριτές ηθικολόγοι μεγαλοδημοσιογράφοι… πέρα βρέχει. Κανένας, απολύτως κανένας, δεν σκέφτηκε τουλάχιστον τα συναισθήματα που προκάλεσε αυτό το πανό, αλλά και τι εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη στιγμή που όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, έντρομοι προσπαθούσαν να βρουν την ψυχραιμία τους και να σκεφτούν πως θα αντιμετωπίζουν επιτέλους το φαινόμενο της οπαδικής βίας. Άβυσσος η ψυχή ορισμένων!

Όπως το ίδιο μπορείς βέβαια να σκεφτείς και για τους τέσσερις «πράσινους» οπαδούς, που συγγένεψαν και συμπορεύτηκαν με τους Κροάτες δολοφόνους. Οι οποίοι με τη σειρά τους μπήκαν σε έναν σκοτεινό κύκλο, που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει στόχους αντιδράσεων εντός των ελληνικών συνόρων και ιδιαίτερα εντός του λεκανοπεδίου. Δυστυχώς μετά τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, οι λογαριασμοί που ανοίχτηκαν, υπάρχει κίνδυνος να τους διαχειριστούν οι ακραίοι και περιθωριακοί των τριών ομάδων του ΠΟΚ.

Υπαρκτό το ενδεχόμενο να έχουμε τη δημιουργία περιβάλλοντος και συνθηκών που μπορούν να βοηθήσουν στην γέννηση μιας οπαδικής τζιχάντ. Κάτι που πρέπει άμεσα να αποτραπεί, γιατί αν εξελιχθεί θα είναι ότι χειρότερο. Το κουβάρι της οπαδικής βίας είναι πολύ μπερδεμένο. Οι μέχρι τώρα Κυβερνήσεις δεν το αντιμετώπισαν αποτελεσματικά. Μάλλον δεν το αντιμετώπισαν όπως αποδείχθηκε καθόλου. Το τι μπορεί να προκύψει από τη σύσκεψη της Τετάρτης, είναι άγνωστο. Η παρουσία του νταραβερτζή Τσέφεριν που ανέχεται χρόνια την τρομοκρατία των ομόσταυλων και ομογάλακτων Κροατών, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

Όσο για τους Έλληνες; Σε όσους βέβαια θα συμμετάσχουν, γιατί φημολογούνται αρκετές ηχηρές απουσίες, ελπίζουμε να έχουν το κουράγιο επιτέλους να δουν κατάφατσα το θηρίο και αναγνωρίζοντας τις ευθύνες τους, να το πολεμήσουν. Τώρα αν μας ρωτήσετε κατά πόσο είμαστε αισιόδοξοι για τα μέτρα που θα παρθούν, θα σας πούμε ότι έχουμε πολλές επιφυλάξεις. Κι αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας ακόμη την εικόνα του Φαληρικού σταδίου με το κατάπτυστο πανό και το ερωτηματικό να μας βασανίζει: Γιατί δεν αντέδρασε απολύτως κανένας σε αυτή την τερατώδη και κτηνώδη πρόκληση;

ΥΓ: Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης στην σύσκεψη δεν θα παραστεί ο ίδιος και θα τον εκπροσωπήσει μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ.

ΥΓ2: Αλήθεια τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό και όλοι θέλουν να φύγουν τρέχοντας; Σε σχέση με την περσινή ομάδα, αποχώρησαν ήδη οι Μπακαμπού, Εμβιλά, Ρέαμπτσουκ, τώρα ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησης και του αρχηγού Κώστα Φορτούνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.