Μεγάλο το κέρδος από τη νίκη στο Ελσίνκι, ζητούμενο η κεφαλαιοποίησή του στο πρωτάθλημα

Δημήτρης Κανελλάκης23 Σεπτεμβρίου 2023

Όπως τα λέγαμε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι στην Φινλανδία. Ήταν ένα ματς που έπρεπε με κάθε τρόπο να κερδηθεί και το οποίο, έτσι όπως παρουσιάζεται ο ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάλλιστα θα μπορούσε να βγάλει και πολλές δυσκολίες.

Έτσι έγινε. Με τη διαφορά, όμως, ότι σε αυτό το παιχνίδι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα στα οποία στραβοπάτησε, εκτός από το κακό κομμάτι είχε η ομάδα του Λουτσέσκου και το διάστημα εκείνο που αρκούσε για να χτίσει τις προϋποθέσεις που χρειαζόταν προκειμένου να πάρει αυτό που ζητούσε.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του στην Φινλανδία. Κατάφερε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν και που αποτελούσε προαπαιτούμενο για να διανύσει στο Conference League μια διαδρομή η οποία θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Με διάφορες αφορμές έχουμε επισημάνει ότι είναι πολύ σημαντικό για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, για ομάδες, δηλαδή, οι οποίες θέτουν υψηλούς στόχους, να μπορούν ακόμη κι όταν δεν είναι στα καλύτερά τους να παίρνουν αποτελέσματα.

Αυτό ήταν που χρειαζόταν κι η ομάδα του Λουτσέσκου μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειαζόταν να πάει στο Ελσίνκι και να πάρει τους τρεις βαθμούς, είτε ήταν καλός είτε όχι.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να επανέλθει. Μόνο έτσι θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής στα νικηφόρα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ταυτόχρονα με ένα απολύτως ουσιαστικό ξεκίνημα στο Conference League.

Για τον ΠΑΟΚ, συνεπώς, το κέρδος από την προχθεσινή νίκη στη Φινλανδία ήταν μεγάλο. Και το ζητούμενο, πλέον, είναι να το αξιοποιήσει άμεσα το επόμενο διάστημα. Κυρίως για να προχωρήσει χωρίς άλλα στραβοπατήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού υπάρχει ήδη η απώλεια των πέντε βαθμών που δυσκολεύει την προσπάθειά του.

Για την Ευρώπη, όλα καλά. Το νικηφόρο ξεκίνημα στον όμιλο αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο για μια πορεία προς την πρόκριση, για μια πορεία η οποία θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει ότι θα φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.