Μεγάλη ψυχή και με μέταλλο πρωταθλητή - Ο... "άλλος ΠΑΟΚ" του δευτέρου ημιχρόνου

Δημήτρης Μπούζας09 Απριλίου 2024

Θα συνηθίσουμε πλέον σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια και τις αντίστοιχες επιτυχίες της ομάδας του Λουτσέσκου, να επικαλούμαστε συνέχεια τον ΠΑΟΚ του β΄ ημιχρόνου. Όντως και χθες όπως και προχθές αλλά και σε αρκετά προηγούμενα, στα δύσκολα και στα άκρως επικίνδυνα, εμφανιζόταν στο δεύτερο 45λεπτο ο «άλλος ΠΑΟΚ». Αυτός της επανάληψης.


Κι όταν επέστρεψε στο παιχνίδι, το έκανε με έναν δυναμικό και εντυπωσιακό τρόπο, που ξάφνιασε τους αντιπάλους του και τους οπαδούς τους. Οι οποίοι είχαν στήσει πολύ νωρίς πανηγύρι στις κερκίδες, γιατί θεωρούσαν ότι ήταν σίγουρη μια νίκη και μάλιστα με άνετο σκορ. Έτσι τουλάχιστον έδειχναν οι οιωνοί, μετά το 2-0. Μέχρι τη στιγμή της μεγάλης αγωνιστικής έκρηξης των φιλοξενούμενων, μετρούσε θέλουμε δεν θέλουμε ένα άκυρο γκολ (ολοφάνερο το χέρι που προηγήθηκε χωρίς να ενοχληθεί κανείς). Ούτε οι υπερευαίσθητοι VARίστες, οι οποίοι μετά πάθους και μανίας αναζητούσαν στα δυο ολοκάθαρα γκολ των φιλοξενούμενων αφορμή για να τα ακυρώσουν. Προφανώς ο Γερμανός διαιτητής δεν φάνηκε διατεθειμένος να εκτεθεί περισσότερο, ιδιαίτερα μετά την φάση που έγινε προς το τέλος του ολοκάθαρου και αντιαθλητικού φάουλ στον Ντεσπόντοφ πάνω στην γραμμή της περιοχής και φάτσα με τον Αθανασιάδη.

Επικίνδυνη στιγμή δηλαδή, την οποία προσπέρασε με ελαφρά πηδηματάκια. Διόρθωσε λοιπόν χθες τα ζύγια του αετού του στο ημίχρονο ο Ραζβάν και τον πέταξε ψηλά προς τον ουρανό, με τον ομόλογο του να περνά δύσκολες στιγμές γιατί έβλεπε να έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, από αυτή που είχε γίνει. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές του έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ακέραια - γιατί όχι και ενισχυμένη - και την ψυχολογία του. Για όσα λάθη έγιναν (δεν ήταν πολλά) στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η αυτοκριτική θα γίνει σε ήρεμους τόνους και με πολύ καλή διάθεση. Οι γηπεδούχοι που λούφαξαν από τον φόβο μετά το πρώτο γκολ και τρομοκρατήθηκαν μετά το δεύτερο, δεν είδαν στο γήπεδο την μεγάλη ομάδα που λανσάρουν εδώ και πολύ καιρό. Χθες στην «OPAP Arena» και μάλιστα σε πανηγυρική έκδοση, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κατέθεσε διαπιστευτήρια μεγάλου κλαμπ και μέταλλο πρωταθλητή.

Σε ατομική επίπεδο δεν θα χρεώσουμε το φτηνό γκολ στον Κοτάρσκι. Έγινε, πέρασε. Άλλωστε ο ίδιος έχει δώσει βαθμούς με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του. Τεράστιος Μπάμπα! Τιτανομέγιστος Κουλιεράκης! Εκπληκτικός Κετζιόρα! Δεν θα προχωρήσουμε περισσότερο, όλοι μικροί – μεγάλοι βοήθησαν. Ο κόσμος είναι σε θέση να κρίνει και να αποδώσει τα εύσημα εκεί που πρέπει. Να συμπληρώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ τον οποίο πολλές φορές χαρακτηρίζουμε γκαντέμη, είχε και χθες άλλο ένα χτύπημα της τελευταίας στιγμής, με την απουσία του στρατηγικού Τάισον (λόγω ίωσης). Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο πολυτάλαντος Ραχμάν Μπάμπα χθες έσπασε το κοντέρ. «Πιστώνεται» με 13,9 χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Και να υπενθυμίσουμε κάτι ακόμη. Ότι ο Ντεσπόντοφ επιβάλλεται να είναι στο βασικό σχήμα. Απλή άποψη και όχι υπόδειξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.