Μεγάλη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης26 Οκτωβρίου 2023

Παρότι είμαστε νωρίς ακόμη στην σεζόν, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε ήδη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αρκετές προκλήσεις. Σε συνθήκες, μάλιστα, που θεωρητικά τουλάχιστον δεν ήταν οι καλύτερες. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, με τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League και ενώ ήταν, όπως όλοι παραδεχόταν, αρκετά πίσω η ομάδα του Λουτσέσκου στο θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ της.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Ανταποκρίθηκε, πέτυχε να σταθεί σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, ήταν όσο ανταγωνιστικός χρειαζόταν για να προχωρήσει, κέρδισε χρόνο.

Οι προκλήσεις, όμως, για τις ομάδες οι οποίες θέτουν υψηλούς στόχους δεν σταματάνε. Είναι διαρκείς. Πόσο μάλλον όταν αγωνίζονται σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα και καμία από τις τρεις δεν τους είναι αδιάφορη.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει απόψε μπροστά του άλλη μία από αυτές τις προκλήσεις που λέγαμε παραπάνω. Το παιχνίδι στην Σκωτία με την Αμπερντίν είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, πολύ σημαντικό.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη και ήδη δείχνουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν.

Η μάχη με την Αμπερντίν είναι κομβική. Πρόκειται για παιχνίδι που αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει μεγιστοποιεί τις πιθανότητές του για να φτάσει, σε αυτή τη φάση, εκεί όπου έχει βάλει στόχο.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ επιτρέπει αισιοδοξία. Τα δείγματα που παρουσιάζει η ομάδα του Λουτσέσκου είναι θετικά. Απ' όποια πλευρά κι αν δει κανείς τα πράγματα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αξιοποιεί το σύνολο των δυνατοτήτων του ρόστερ, το rotation που κάνει προκειμένου να μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να ανταποκρίνεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αποδίδει, κι αυτά είναι, ασφαλώς, στοιχεία που δίνουν στην ομάδα την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.

Ειδικά για παιχνίδια σαν το αποψινό, στα οποία χρειάζεται και τακτικά να είναι πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ αλλά και από πλευράς αποφασιστικότητας να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Είναι ευκαιρία μεγάλη, συνεπώς, εφόσον ο ΠΑΟΚ εμφανίσει πράγματα που ξέρουμε ότι διαθέτει, να πάρει απόψε το αποτέλεσμα που θέλει και να κάνει ένα άλμα για την επίτευξη του στόχου του στην παρούσα φάση στο Conference League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.