Σπουδαίες μορφές της Δόξας Δράμας μιλούν με πίκρα για τον υποβιβασμό της

Metrosport Team10 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Παύλος Κερασιώτης

Ο υποβιβασμός της ιστορικής Δόξας Δράμας στα τοπικά Πρωταθλήματα, έχει προκαλέσει πικρία όχι μόνο στους ανθρώπους της σημερινής ομάδας της και στην πόλη, αλλά και σε όσους συνέδεσαν την ποδοσφαιρική διαδρομή με το όνομα της.

Ο Μάκης Κατσαβάκης έγραψε τη δική του ιστορία στη Δόξα Δράμας. Ηταν από τους προπονητές που κάθισε στον πάγκο της σε επίπεδο Super League 1. Ο έμπειρος τεχνικός για τον υποβιβασμό της Δόξας Δράμας στα τοπικά Πρωταθλήματα, είπε:  «Είναι πολύ λυπηρό. Είχα την χαρά και την τιμή να την υπηρετήσω ως προπονητής τη Δόξα Δράμας. Οι Δραμινοί αγαπάνε υπερβολικά την ομάδα της Δόξας. Θυμάμαι μια στιγμή, όταν παίζαμε στη Α’ Εθνική και όλοι οι συνταξιούχοι τότε μάζευαν χρήματα ώστε να γυρίσει στη Δράμα, αντί να παίζει στο Καυτανζόγλειο. 

Οταν ρωτήσεις τον Δραμινό ποια ομάδα είσαι, δεν θα σου πει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα σου απαντήσει είμαι Δόξα. Αυτό τα λέει όλα. Η Δόξα έπεσε θύμα κάποιων επιτήδειων τα προηγούμενα χρόνια. Επεσαν στις πλάτες της κάποια χρέη, από ανθρώπους που λυμαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και μεταπηδούν από την μια ομάδα στην άλλη». Ποια αγωνιστική στιγμή σαν έμεινε χαραγμένη στη μνήμη σας; «Η νίκη της Δόξας μέσα στο Αγρίνιο με 0-2. Τότε πλησιάσαμε στη ζώνη για την παραμονή μας στους τρεις βαθμούς. Ομως δεν υπήρχε θέληση από τους μεγαλομετόχους καθώς παίζαμε Τετάρτη-Κυριακή και άφηναν την ομάδα να πηγαίνει στα ματς με πούλμαν…»

Ιορδανίδης: «Μεγάλη πίκρα για τον υποβιβασμό της Δόξας»

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Δόξας Δράμας στην Α΄ Εθνική με 143 συμμετοχές 45 γκολ και σε δηλώσεις του δεν έκρυψε τη μεγάλη του πίκρα για το γεγονός ότι οι Μαυραετοί έπεσαν στο τοπικό της Δράμας. 

Ο έμπειρος προπονητής και παλαίμαχος επιθετικός είπε για τον υποβιβασμό της ομάδας στο τοπικό: «Ενιωσα μεγάλη πίκρα. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος που η Δόξα θα παίξει στα τοπικά. Η Δόξα είναι ιστορικό σωματείο. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη. Επαιξα έξι χρόνια στη Δόξα. Πρέπει να γίνει ανασύνταξη δυνάμεων και να επανέλθει σύντομα η ομάδα στη Γ’ Εθνική και κατόπιν στις μεγάλες κατηγορίες». 

Τι θυμάστε και ποια στιγμή σας έχει μείνει χαραγμένη; 

«Σε ένα Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής είχαμε βγει η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην 7η θέση το 1990-91. Θυμάμαι ότι τα γκολ μου ήταν σημαντικά και έτσι ώστε να παραμείνει η ομάδα στην Α’ Εθνική. Ο κόσμος πάντα μας στήριζε, ήταν γεμάτο το γήπεδο. Η Δόξα είναι μια ποδοσφαιρομάνα. Εβγαλε σπουδαίους παίκτες και συμμετείχε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου».

Χατζηελευθερίου: «Δεν σεβάστηκαν τη Δόξα»

Ο Ηλίας Χατζηελευθερίου αποτέλεσε παλιά δόξα των Μαυραετών και στο πρόσφατο παρελθόν βοήθησε και από διοικητικό πόστο την ομάδα της Δράμας. Για τον υποβιβασμό και την επόμενη μέρα, είπε: «Δυστυχώς η προσπάθεια που έγινε φέτος δεν καρποφόρησε. Παρακολούθησα όλα τα φετινά παιχνίδια και η Δόξα είχε πολλά εμπόδια στον δρόμο της και αυτά συμβαίνουν δυστυχώς στην Ελλάδα. Δεν σεβάστηκαν τη Δόξα και το αποτέλεσμα ήταν προδιαγραμμένο και έγινε πραγματικότητα στο τέλος του Πρωταθλήματος. Στις εποχές μας το ποδόσφαιρο παιζόταν μέσα στο γήπεδο και λιγότερο έξω από αυτό», είπε και συνέχισε: «Δύσκολη είναι η επόμενη μέρα. Η Δόξα είναι η μόνη ομάδα με φιλάθλους. Η Δόξα αν ήταν στην κορυφή θα είχε 5-6 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο».

Χαραλαμπίδης: «Στενόχωρο γεγονός»

Ο έμπειρος προπονητής, Απόστολος Χαραλαμπίδης καθοδήγησε τη Δόξα Δράμας σε επίπεδο Super League 2. O Eλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την πικρία του για τον υποβιβασμό της ομάδας, λέγοντας: «Είναι λυπηρό να αγωνιστεί η Δόξα στο τοπικό. Μια τεράστια ομάδα, σε μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο και τη Δόξα. Είναι στενόχωρο γεγονός ότι η Δόξα Δράμας θα αγωνιστεί στο τοπικό. Θα πρέπει να βρεθεί να ο κατάλληλος άνθρωπος και να την επαναφέρει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χαρούμενος με την Δόξα ήμουν στην Σούπερ Λιγκ. Την έχω μέσα στην καρδιά μου και πάντα την παρακολουθώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.